Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria reforça el manteniment de l'espai públic de la ciutat amb el programa "Lleida, ciutat amable"

La Paeria reforça el manteniment de l'espai públic de la ciutat amb el programa "Lleida, ciutat amable"

Un equip de cinc persones formades a l'Institut Municipal d'Ocupació assumirà tasques d'arranjament de voreres, mobiliari urbà i jardineria, donant suport al personal municipal. L'alcalde, Miquel Pueyo, el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor David Melé han destacat avui que a més de formar-se i adquirir experiència ajudaran a millorar el dia a dia en els barris.

Data publicació: Dimarts 15, novembre del 2022


Imatge de la notícia La Paeria reforça el manteniment de l'espai públic de la ciutat amb el programa "Lleida, ciutat amable"

Imatge: ©Mario Gascón

Un equip format per quatre treballadors i un encarregat formats a l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí (IMO), amb el suport d'una coordinadora, s'ha incorporat a les tasques de manteniment de l'espai públic de la ciutat, dins del projecte "Lleida, ciutat amable". Aquestes persones, que procedeixen de l'atur, s'encarregaran de donar suport als treballadors municipals i de les empreses concessionàries del manteniment de la ciutat en tasques com l'arranjament de voreres, fanals, jardineria o mobiliari urbà.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i del regidor d'Ocupació, David Melé, han visitat avui el magatzem municipal de Jardineria situat al costat del Museu de l'Aigua, on han pogut saludar els membres d'aquest nou equip.

Pueyo ha destacat que aquest programa pretén donar formació i experiència per facilitar el pas al mercat de treball tant de persones joves com més grans, però a més, s'aconsegueix que "aquest procés d'aprenentatge el facin al carrer resolent aspectes d'això que en diem microurbanisme, aquella rajola que balla, aquell fanal que té un problema, aquell banc que s'ha de repassar". "I n'estem molt contents, la primera missió és que es formin i adquireixin aquesta experiència i capacitat, però al mateix temps s'estan desplegant per la ciutat, resolent petits incidents i en definitiva estan contribuint a fer una ciutat més amable", ha afegit.

Postius ha assenyalat que "Lleida ciutat amable és un projecte que pretén actuar en l'urbanisme del dia a dia, en aquelles petites incidències que moltes vegades només viuen i pateixen els ciutadans que passen per aquell carrer en concret i fa molts anys que no s'atenen. És un programa que s'anirà desplegant per tots els barris de la ciutat, actuant en totes les zones on es detectin o ens hagin arribat incidències".

El primer tinent d'alcalde també ha animat a la ciutadania a fer ús de l'aplicació Appunta per notificar les incidències a la via pública i a vetllar pel civisme a la ciutat. També està previst, ha afegit, fer canvis en els contractes de les empreses que vetllen pel manteniment, perquè tenen ja uns anys i la ciutat ha anat creixent.

Inicialment, el programa, que es va iniciar a l'octubre, té una durada prevista d'un any, però ja es treballa en la possibilitat d'ampliar-lo tant en nombre de persones, gràcies a altres programes de l'IMO, com en la seva durada, ja que "els primers resultats són molt positius" ha afegit Melé, qui ha agraït també la confiança de l'Ajuntament en l'IMO.

Les persones que participen en el projecte estaven a l'atur, formaven part de la borsa de treball de l'IMO i han passat un procés de selecció per garantir que són les més adequades per participar-hi.

Categories: 2022

Et destaquem...