Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria renovarà enguany gairebé 500 punts de llum als carrers de la ciutat

La Paeria renovarà enguany gairebé 500 punts de llum als carrers de la ciutat

L’actuació, que es materialitza en dues fases, correspon a l’acord marc amb l’ACM de substituir l’antic enllumenat públic per tecnologia LED amb la voluntat d’aconseguir un estalvi energètic

Data publicació: Diumenge 07, agost del 2022


Imatge de la notícia La Paeria renovarà enguany gairebé 500 punts de llum als carrers de la ciutat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida renovarà 481 punts de llum de diferents indrets de la ciutat durant el 2022, que seran substituïts per altres més moderns que incorporen la tecnologia LED, intervenció que té un pressupost de 127.502,17 euros.

Aquesta actuació correspon al contracte establert entre la Paeria i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), segons l’acord marc de subministrament d’enllumenat LED i gestió energètica, que a Lleida es desenvolupa en dues fases: la primera, que ja s’ha clos, pressupostada en 46.784,41 euros i la segona, que es formalitzarà al setembre, valorada en 80.717,76.

La primera d’aquestes fases es va iniciar al maig i ha permès la restitució de 187 llumeneres, especialment en el barri Vila Montcada (carrers Arquitecte Morera i Gatell i Arquitecte Gomà), i també al carrer Segrià i les avingudes Rosa Parks i Alcalde Porqueres. Aquesta renovació de l’enllumenat públic permet un estalvi energètic del 46,35%.

La segona fase d’aquest projecte de substitució d’antigues lluminàries a LED està en fase de tramitació i corresponent adjudicació. Contempla canviar 294 llumeneres, la qual cosa permetrà estalviar un 45,85% d’energia.

Et destaquem...