Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria retira unes 30 tones de residus i runa d’un solar ubicat als Magraners

La Paeria retira unes 30 tones de residus i runa d’un solar ubicat als Magraners

El passat mes de febrer ja va retirar desenes de tones de residus en el mateix indret

Data publicació: Dimarts 27, setembre del 2022


Imatge de la notícia La Paeria retira unes 30 tones de residus i runa d’un solar ubicat als Magraners

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha retirat, aquests dies, unes 30 tones de residus i runa d’un solar ubicat al costat del camp de futbol de Magraners. L’actuació ha requerit tota una jornada de treball de dos conductors, un amb una retroexcavadora i l’altre amb un camió caixa. Es dona la circumstància que aquest mateix solar ja va ser netejat per la Paeria el passat mes de febrer.

El consistori lleidatà està aplicant, dins del Pla de Millora de l’Espai Públic, un ampli ventall d’iniciatives encaminades a reduir els abocaments il·legals i, també, l’abandonament de residus fora dels contenidors i dels llocs habilitats.

Actuacions en matèria d’abocaments il·legals

Una de les actuacions més destacades d’enguany portades a terme per sancionar abocaments il·legals és la coordinació entre ILNET (empresa concessionària del servei de recollida de residus) i la unitat de policia administrativa i investigació de la Guàrdia Urbana per investigar els abocaments a l’Horta i als polígons industrials de la ciutat. En aquests moments la Paeria està tramitant 14 expedients sancionadors per aquests abocaments il·legals, tres dels quals ja han estat cobrats. Cal recordar que les sancions per aquestes males pràctiques van des dels 400 als 4.000 euros.

També s’ha col·locat un contenidor especial de 15 m3 ubicat a la partida Tres Ponets, prop d’una àrea d’aportació de contenidors. Es tracta d’una iniciativa que facilita la recollida de diversos materials i que pretén minimitzar l’impacte en aquest espai natural. En aquets moments s’està estudiant implementar la mesura en altres indrets de l’Horta.

També cal destacar que la Guàrdia Urbana està ultimant els detalls de la licitació del seu nou servei de drons, que està previst poder posar en marxa abans que finalitzi l’any. Els drons facilitaran les tasques de vigilància en punts d’abocaments reiterats com aquest solar de Magraners i en altres de similars, especialment conflictius, a l’Horta de Lleida.

Actuacions relacionades amb l’abandonament de residus fora dels contenidors

Els inspectors de l'àrea de Medi Ambient de la Paeria han elaborat, fins a la data, més d’una cinquantena d'informes amb proposta de sanció per l'abandonament de residus (principalment bosses de la brossa i cartons) a la via pública, a la vora dels contenidors en punts diversos de la ciutat. A partir d'aquests informes, s'inicia la tramitació dels corresponents expedients sancionadors, amb multes entre 400 i 4000 euros.

Cal recordar que la Paeria realitza, des del passat mes de juliol, una campanya informativa que té l’objectiu conscienciar la ciutadania sobre l'abandonament de bosses de brossa i altres residus fora dels contenidors, amb anuncis en premsa, xarxes socials i OPIs. També s'han enganxat adhesius informatius en els contenidors de resta, amb informació sobre les sancions per abandonar bosses de la brossa i altres residus fora dels contenidors.

A més, a partir d’aquest mes de setembre, les agents cíviques s'incorporaran a les tasques de control de l'abandonament de residus fora dels contenidors.

Categories: Magraners, residus i runa, 2022

Et destaquem...