Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La presidenta de l’EMU defensa la bona gestió i plena solvència de l’empresa

La presidenta de l’EMU defensa la bona gestió i plena solvència de l’empresa

Montse Mínguez ha presidit avui el consell d’administració per explicar les condicions del refinançament del deute i la situació de la societat.

Data publicació: Dilluns 05, mar� del 2018


Imatge de la notícia La presidenta de l’EMU defensa la bona gestió i plena solvència de l’empresa

Imatge:(c) Ajuntament de Lleida

La presidenta de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, Montse Mínguez, ha defensat avui en el consell d’administració l’adequada situació financera de l’entitat, després del refinançament del deute aprovat a finals de l’any passat. La reunió ha estat convocada a petició de quatre consellers per explicar les condicions i els termes d’aquest préstec i analitzar la situació de l’Empresa.

Mínguez ha remarcat que l’EMU està ben gestionada i té una situació de plena solvència i que així ho avalen les ràtios que s’utilitzen en el sector financer per analitzar la salut dels comptes d’una empresa i avaluar la concessió de crèdits. En el cas de l’EMU, el seu ràtio de solvència ha millorat els últims dos anys i el 2017 es situa en 1,34 que es considera en l’entorn d’un valor correcte, especialment considerant que es tracta d’una empresa immobiliària, amb gran part del seu capital immobilitzat.

“Per tant, creiem que la ràtio es situa al voltant dels índexs desitjats i en cap cas es pot parlar d’insolvència”, ha remarcat la presidenta de l’EMU.

El préstec aprovat l’any passat, per un import de 10,6 milions d’euros, va permetre refinançar les quotes d’amortitzacions de tres anys d’una part important dels crèdits que ja tenia contractats l’EMU. És una operació a un termini de 10 anys, que inclou sis de carència i que ha comptat amb la preceptiva autorització dels òrgans competents de la Generalitat.

 

Imatge:(c) Ajuntament de Lleida

Categories: EMU, 2018

Et destaquem...