Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La regidoria d'Habitatge ofereix una solució perquè una família de Magraners amb 4 menors pagui un lloguer social i no es quedi al carrer

La regidoria d'Habitatge ofereix una solució perquè una família de Magraners amb 4 menors pagui un lloguer social i no es quedi al carrer

El tinent d'alcalde Sergi Talamonte ha destacat la feina que es du a terme "per cercar solucions a l'emergència habitacional", com l'obtenció de més pisos per a la Mesa d'Emergència.

Data publicació: Dimecres 17, juliol del 2019


Imatge de la notícia La regidoria d'Habitatge ofereix una solució perquè una família de Magraners amb 4 menors pagui un lloguer social i no es quedi al carrer

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica ha treballat avui per cercar una solució per evitar que una família de Magraners de 9 membres, 4 d'ells menors d'edat, fos desnonada aquest matí. L'Ajuntament va tenir coneixement del cas divendres passat i els tècnics han estat estudiant possibles solucions.

Després que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca hagi aconseguit aturar avui el desnonament, el tinent d'alcalde responsable de l'àrea, Sergi Talamonte, ha assenyalat que la Paeria s'ha compromès a formalitzar amb aquesta família un lloguer social per sota del preu de mercat, per tal de regularitzar així la seva situació. "Una ciutat valenta no pot tolerar que hi hagi famílies al carrer mentre hi ha milers de pisos buits" ha valorat Talamonte, qui ha afegit que "convé que totes les administracions treballem plegades per cercar solucions urgents a l'emergència habitacional, un dels grans problemes que viu la nostra societat".

El regidor ha afirmat també que en les poques setmanes que porta al capdavant de l'àrea d'habitatge "hem constatat que es poden fer moltes coses". Una de les vies en les quals treballa més intensament l'equip al capdavant de l'àrea d'habitatge és l'increment del parc públic de pisos que gestiona l'ajuntament, principal eina per poder actuar davant l'allau de casos d'emergència habitacional.

En aquesta línia, divendres vinent la Paeria té previst aportar a la Mesa d'Emergència 5 habitatges del seu parc propi, amb l'objectiu d'atendre les necessitats de famílies en situació de vulnerabilitat. "És amb aquesta mena de polítiques que posem les bases perquè la Paeria pugui ser un actor important en el control del preu de l'habitatge a Lleida. Tot i això les eines per fer front a l'emergència habitacional que patim són del tot insuficients i seguirem treballant i lluitant perquè aquestes siguin més i millors", ha assegurat el tinent d'alcalde Sergi Talamonte.

Et destaquem...