Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L'Ajuntament de Lleida actua en zones on proliferen larves per evitar la generació de mosquits

L'Ajuntament de Lleida actua en zones on proliferen larves per evitar la generació de mosquits

La legislació impedeix fer fumigacions massives per la toxicitat dels productes insecticides

Data publicació: Dimecres 13, maig del 2020


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida actua en zones on proliferen larves per evitar la generació de mosquits

Imatge: ©Wiquipedia

L'Ajuntament de Lleida està actuant per evitar la proliferació de mosquits, enguany afavorida per una primavera amb altes temperatures i pluges abundants.

La legislació, per motius sanitaris, impedeix fer fumigacions massives. Per això, la Paeria centra la seva actuació en aquells punts on es generen poblacions de larves, que són els llocs on hi ha aigua estancada com embornals o basses.

La brigada municipal, amb el suport d'una empresa especialitzada, hi aplica periòdicament un producte larvicida biològic no insecticida per eliminar les larves. Aquesta operació, que es realitza cada any més cap a l'estiu, s'ha hagut d'avançar per la calor dels darrers dies i els episodis de pluja.

D'altra banda, l'elevat cabal del Segre, tot i no permetre dur a terme el tractament contra la mosca negra que realitza la Generalitat, sí afavoreix que el corrent s'endugui les larves i, a més, els macròfits. Així mateix, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) té previst fer un desembassament important al riu que també contribuirà a l'eliminació d'aquests elements.

L'Ajuntament de Lleida recomana mesures de protecció a la ciutadania sobretot en aquells barris pròxims al riu, davant la proliferació de mosquits a causa d'una primavera calorosa i humida. En paral·lel a les actuacions de control de larves que duu a terme, aconsella la col·locació de mosquiteres a les llars així com l'ús de repel·lents i màniga llarga principalment a l'alba i a l'hora del crepuscle.

Et destaquem...