Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Lleida inaugura l’àrea d’esbarjo per a gossos dels Jardins de Francesc Solana, entre el Secà de Sant Pere i Balàfia

Lleida inaugura l’àrea d’esbarjo per a gossos dels Jardins de Francesc Solana, entre el Secà de Sant Pere i Balàfia

És el cinquè parc d’aquestes característiques amb què compta la ciutat

Data publicació: Dilluns 16, gener del 2023


Imatge de la notícia Lleida inaugura l’àrea d’esbarjo per a gossos dels Jardins de Francesc Solana, entre el Secà de Sant Pere i Balàfia

 

L’Ajuntament de Lleida ha inaugurat avui l’àrea d’esbarjo per a gossos, situada als Jardins de Francesc Solana, a l'avinguda de Torre Vicens, entre els barris del Secà de Sant Pere i de Balàfia. És el cinquè espai d’aquestes característiques amb què compta la ciutat juntament amb els que hi ha als Jardins de Maria Mercè Marçal de Cappont, al Parc de Santa Cecília del Centre Històric, als Jardins Jaume Magre, al Joc de la Bola–Camp d'Esports, i als Jardins Primer de Maig, a la Mariola.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la inauguració acompanyat dels tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, dels regidors Ignasi Amor i Sergio González i dels presidents de les AV de Balàfia, Toni Baró, i del Secà de Sant Pere, José Carreiro. L’acte ha comptat amb la participació d’un bon nombre de veïnes i veïns amb gossos, els quals, de seguida, s’han fet seu l’espai.

L’alcalde ha animat els propietaris/es d’animals de companyia a utilitzar aquest parc i els ha encoratjat a difondre arreu el civisme i la responsabilitat amb què actuen a l’espai públic.

La nova àrea d’esbarjo per a animals de companyia compta amb 860 metres quadrats de superfície i inclou elements com una font i abeurador, mobiliari urbà, espai arbrat i un sistema de drenatge per als orins. S’hi mantenen tots els arbres existents i l’àrea està senyalitzada amb un cartell, que inclou la normativa bàsica d’utilització de l’espai

Aquests tipus de parcs faciliten un espai on passejar lliurament i amb seguretat els animals sense corretja, per fomentar que puguin socialitzar i relacionar-se amb altres gossos i permetre també la convivència entre els seus amos.

La nova àrea dona resposta a les demandes expressades pel veïnat d'aquests dos barris a través dels Consells de Zona per tal de disposar de zones d'esbarjo per als seus animals de companyia. Per a l'emplaçament, consensuat pels tècnics amb els veïns i veïnes, es va buscar un espai públic ampli que pogués encabir-lo, que donés servei a tots dos barris i que es trobés allunyat dels habitatges per evitar molèsties.

Saber-ne més >>

Et destaquem...