Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Obres per eixamplar a 4 carrils un tram d’un quilòmetre i mig de l’avinguda Alcalde Rovira Roure

Obres per eixamplar a 4 carrils un tram d’un quilòmetre i mig de l’avinguda Alcalde Rovira Roure

El paer en cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han anunciat avui el pròxim inici d’aquest projecte, que anirà a càrrec del promotor d’un supermercat a Ciutat Jardí, amb una inversió de gairebé 600.000 euros, i que estarà acabat a finals d’any. L’actuació ha de permetre reduir els embussos en aquest accés principal de la ciutat i pacificar el trànsit en vies pròximes, com Enric Farreny i l’avinguda Ciutat Jardí, a més de construir un nou tram de carril bici.

Data publicació: Dijous 05, maig del 2022


Imatge de la notícia Obres per eixamplar a 4 carrils un tram d’un quilòmetre i mig de l’avinguda Alcalde Rovira Roure

El promotor d’un nou supermercat de l’empresa Esclat al barri de Ciutat Jardí assumirà, d’acord amb la Paeria, les obres per a eixamplar la calçada de l’avinguda Alcalde Rovira Roure. L’actuació afectarà el tram d’aproximadament d’un quilòmetre i mig situat entre la rotonda de l’avinguda de Pinyana i la de l’església de Montserrat, a l’altura del carrer Olivera, que passarà a tenir quatre carrils de circulació.

Així ho ha anunciat avui el Paer en Cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, que han destacat l’envergadura d’aquesta operació urbanística.

“És un projecte important per millorar la mobilitat en un dels principals accessos a la ciutat per carretera, per l’avinguda Alcalde Rovira Roure o carretera N-240, que és el punt natural d’entrada per les persones que venen en cotxe procedents de poblacions com Alpicat, Almacelles o de la Franja, entre d’altres. Malgrat que Lleida és una ciutat amb un trànsit força fluid en general, aquest és un dels punts que en determinades hores del dia, quan s’hi concentra un major trànsit, pot resultar problemàtic i calia fer-hi alguna actuació per a evitar que aquests embussos puntuals anessin a més”, ha explicat Pueyo.

D’aquesta manera, s’aconseguirà, ha afegit l’alcalde “integrar a la trama urbana de la ciutat” aquesta part de Rovira Roure on hi ha proliferat l’activitat però que s’havia mantingut amb format de carretera.

“Serà una actuació molt important, amb una inversió de 600.000 euros que ens permetrà arranjar tota aquesta zona i resoldre els problemes de mobilitat existents, fer que hi hagi carril bici continu fins a la zona d’oci de l’església de Montserrat, que el trànsit que avui en dia accedeix a la ciutat a través d’Enric Farreny i l’avinguda de Ciutat Jardí es canalitzi per on toca i disposar d’una regulació semafòrica que ens ajudi a endreçar el trànsit”, ha afirmat Postius.

La inversió anirà a càrrec del promotor, en compliment dels condicionants imposats per l’Ajuntament per a resoldre les mancances de mobilitat detectades en aquest sector i que s’haurien agreujat amb aquest nou equipament comercial. La Paeria, ha assenyalat Postius, s’encarregarà de tramitar les expropiacions necessàries, que afecten a tres habitatges amb façana a Rovira Roure, que estaven pendents d’alineament des de l’any 1995. Les expropiacions es tramitaran a la pròxima comissió perquè puguin aprovar-se al ple d’aquest mes i es preveu un cost d’uns 60.000 euros. “És una operació beneficiosa per a la Paeria perquè no haurem d’aportar recursos, més enllà d’una petita expropiació, i a la vegada ens permet solucionar la situació de forma integral la situació dels embussos de trànsit”, ha afirmat Postius.

Les obres comportaran eliminar la mitjana existent en alguns trams d’aquesta carretera per guanyar espai per ubicar els quatre carrils i també permetrà habilitar carril bici en tot aquest tram, instal·lar enllumenat i renovar tots els semàfors, amb nous models digitals que permeten una millor sincronització per evitar embussos. La previsió és que el gruix de les obres que afecten el trànsit es dugui a terme entre juliol i agost, per reduir el seu impacte a la ciutadania, i que tota l’obra quedi acabada a finals d’any.

Et destaquem...