Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Quinze joves de Raimat compren parcel·les per habitatge a preus avantatjosos

Quinze joves de Raimat compren parcel·les per habitatge a preus avantatjosos

El celler Raimat, amb la col·laboració de l’EMD i l’Ajuntament de Lleida, els hi ha venut les finques per a promoure que els veïns i veïnes puguin romandre al poble

Data publicació: Dimecres 22, juny del 2022


Imatge de la notícia Quinze joves de Raimat compren parcel·les per habitatge a preus avantatjosos

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Quinze joves de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Raimat han signat avui el contracte per adquirir 15 parcel·les que eren propietat del celler Raimat, que els hi ha ofert en condicions avantatjoses per tal de promoure l’habitatge per a joves al poble.

L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al celler de Raimat, amb la presència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el primer tinent d’alcalde, Toni Postius; i la segona tinent d’alcalde i regidora responsable de les EMD, Jordina Freixanet; a més del director tècnic del celler Raimat, Joan Esteve, i de l’alcaldessa pedània de Raimat, Ainhoa Casabón.

La signatura culmina un projecte iniciat el 2020, quan el celler va arribar a un acord amb l’EMD de Raimat i amb l’Ajuntament de Lleida per potenciar l’habitatge jove al municipi. El celler centenari va posar a la venda les 15 parcel·les a preu i condicions preferents per a joves empadronats al poble o fills de famílies que ja hi estaven empadronades. L’objectiu és evitar que hagin d’abandonar Raimat per falta d’habitatge o de terrenys edificables, un dels problemes que afronten els joves d’aquesta població de poc més de 500 habitants.

Pueyo i Postius han agraït al celler la seva predisposició per impulsar una iniciativa com aquesta perquè el jovent pugui fer arrels a Raimat i han destacat que avui és un dia de felicitat per a Raimat perquè projectes com aquest permeten garantir el seu futur.

Joan Esteve, director tècnic del celler Raimat, assegura que “és una forma de contribuir a garantir el futur del poble. Som un model de sostenibilitat, però això no significa només tenir vinyes ecològiques, vol dir implicar-nos amb les comunitats de Raimat i de Lleida, i amb el benestar dels seus veïns”.

Les parcel·les incloses a la promoció tenen entre 150 i 200 m² cadascuna, estan situades al carrer Estació i s’han venut a un preu per sota el de mercat. S’ha donat preferència a famílies amb fills, a persones que destinaran l’habitatge a primera residència i als candidats que no tenien, dins l’entorn familiar directe, solars sense edificar o habitatges sense habitar. Per evitar l’especulació, els nous propietaris es comprometen a no vendre la parcel·la en 10 anys ni a un preu superior al 15% sobre el valor d’adquisició.

Categories: habitatge, Raimat, parcel·les

Et destaquem...