Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Toni Postius visita els treballs de manteniment del Parc de la Canalització del Segre, a càrrec de l’IMO

Toni Postius visita els treballs de manteniment del Parc de la Canalització del Segre, a càrrec de l’IMO

La Paeria projecta embellir amb art urbà el mur del marge dret del riu

Data publicació: Divendres 05, agost del 2022


Imatge de la notícia Toni Postius visita els treballs de manteniment del Parc de la Canalització del Segre, a càrrec de l’IMO

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde accidental, Toni Postius, i el president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), David Melé, han visitat els treballs de manteniment que el Centre Especial de Treball de l’IMO realitza a la canalització del Segre.

Un equip de catorze persones actua de dilluns a divendres perquè les 12 hectàrees de gespa d’aquest parc estiguin en condicions. Una altra de les tasques que també s’ha fet és cobrir amb terra diverses zones de pedres del passeig de la canalització per facilitar-ne el manteniment i dignificar l’espai.

Els operaris ja han completat els treballs entre el Pont Vell i les comportes de la Mitjana i ara se centren en el tram aigües avall, fins a la sortida de la ciutat.

Crida al civisme

Postius ha recordat que, l’any passat, l’Ajuntament va reposar l’enllumenat d’aquesta zona, malmès com a conseqüència d’actes vandàlics i de robatoris. Aquesta situació generava inseguretat en un dels punts de Lleida més utilitzats per la ciutadania per passejar o per fer esport.

En el mateix sentit, l’alcalde accidental ha explicat que, freqüentment, és necessari posar nous aspersors fets malbé per actes vandàlics: “Això comporta no tan sols un perjudici econòmic per a l’Ajuntament sinó també per al manteniment de la zona verda. Per tant, fem una crida a la responsabilitat i al civisme en aquest aspecte”, ha assenyalat.

Projecte per embellir el mur de la canalització

Toni Postius ha avançat que la Paeria està treballant amb la Fundació del Paisatge de Lleida un projecte per embellir el mur de la canalització del marge dret, un dels primers impactes visuals en l’entrada de Lleida.

L’opció que s’està estudiant és cobrir el mur amb pintures d’art urbà, seguint la línia dels murals que s’han creat en diferents punts de Lleida. Una coberta vegetal com la plantació d’heura que hi ha en la part de Cappont no seria tan idònia perquè la insolació del marge dret és molt més alta.

Postius ha informat que s’està contactant amb artistes per dur-hi a terme un arranjament integral. “Evidentment no ho podem fer tot de cop perquè la canalització té prop de 2’5 quilòmetres de mur i seria un projecte molt ambiciós. Però sí és cert que volem actuar en diferents franges i en diferents zones que permetin dignificar aquest espai i millorar el seu impacte visual”, ha manifestat.

Reg sostenible

L’alcalde accidental ha recordat que l’aigua que s’utilitza per regar la canalització es capta des del mateix riu Segre, amb una infraestructura situada a les comportes de La Mitjana; per tant, no s’utilitza aigua de boca.

Malgrat això, i donada l’actual sequera, s’utilitza la mínima aigua necessària. Postius ha insistit en què el principal problema del rec de la canalització és el vandalisme contra els aspersors.

Et destaquem...