Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Un informe jurídic extern conclou que l’Empresa Municipal d’Urbanisme en cap cas es troba en situació d’insolvència

Un informe jurídic extern conclou que l’Empresa Municipal d’Urbanisme en cap cas es troba en situació d’insolvència

El consell d’administració rebutja la petició dels tres consellers representants del grup de CiU de presentar un concurs de creditors La presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, destaca que no es pot declarar la insolvència basant-se en futurs supòsits, com fa palès el dictamen.

Data publicació: Dilluns 14, maig del 2018


Imatge de la notícia Un informe jurídic extern conclou que l’Empresa Municipal d’Urbanisme en cap cas es troba en situació d’insolvència

Imatge: Ajuntament de Lleida

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme ha rebutjat aquest matí en una sessió extraordinària la declaració de concurs de creditors que havien proposat tres membres del consell, representants del grup municipal de Convergència i Unió.

Durant la reunió s’ha presentat i entregat als consellers l’informe jurídic extern encarregat per la presidència de l’EMU a un bufet d’advocats sobre aquesta petició. El dictamen fa una anàlisi exhaustiva dels supòsits que preveu la Llei Concursal i conclou que “l’Empresa Municipal d’Urbanisme no es troba en situació d’insolvència ni actual ni imminent”, que és el requisit principal que estableix la llei per sol·licitar el concurs de creditors.

“No hi ha res als comptes anuals i a la situació actual que prevegi que en un termini breu pugui deixar d'atendre regularment les seves obligacions de qualsevol tipus”, explica l’informe, que considera que, en cas de presentar-se la sol·licitud de concurs voluntari, seria rebutjada pel Jutjat Mercantil.

Ateses les conclusions de l’informe, la proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra dels quatre representants del PSC, els dos de Cs i el del PP i les abstencions del d’ERC i el de Crida per Lleida. Hi han votat a favor els tres consellers que l’havien sol·licitat.

La presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, ha destacat que els consellers que proposaven el concurs de creditors no han aportat cap informe jurídic que avalés la seva postura,més enllà de les seves valoracions. "La insolvència no es pot declarar basant-se en un futur supòsit que actualment no es dóna, com indica l'informe jurídic aportat", ha assenyalat Mínguez.

 

Imatge: Ajuntament de Lleida

Et destaquem...