Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Una trentena de veïns i veïnes participen en la plantació popular d'arbres al Parc de Joc de la Bola

Una trentena de veïns i veïnes participen en la plantació popular d'arbres al Parc de Joc de la Bola

Avui s'hi ha plantat 68 arbres i l'actuació es completarà a la tardor amb una setantena més, mentre es dissenyen els camins i la resta d'elements que conformaran aquesta zona verda. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Transició Ecològica, Jaume Rutllant, han participat en l'activitat i han destacat que respon a una llarga reivindicació del veïnat del barri.

Data publicació: Dimarts 10, maig del 2022


Imatge de la notícia Una trentena de veïns i veïnes participen en la plantació popular d'arbres al Parc de Joc de la Bola

Imatge: (c) Mario Gascón

Una trentena de veïns i veïnes del barri de Camp d'Esports-Joc de la Bola han participat aquesta tarda en la plantació popular d'arbres al parc de Joc de la Bola, situat entre els carrers Segrià, Cristòfol de Boleda i Alcalde Pujol. S'hi ha plantat un total de 68 arbres, i la previsió és que aquesta acció es pugui completar amb una nova plantació a la tardor, amb la participació de l'escola, per a la qual ja s'han reservat els exemplars al viver.

En concret, s'han plantat 41 alzines (Quercus ilex), 16 pruneres vermelles (Prunus cerasifera pissardii), 6 mèlies (Melia azederach), 3 oliveres (Olea europaea) i 2 arboços (Arbutus unedo).

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat l'activitat, acompanyat del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i del regidor de Transició Ecològica, Jaume Rutllant. "Plantar arbres cal fer-ho amb perspectiva i plantar arbres és una demostració de generositat amb les generacions que venen i de responsabilitat amb el canvi climàtic. Cal una certa paciència, perquè una alzina necessita tres o quatre anys per assentar-se i a partir d'aquí comença a créixer d'una manera ufanosa", ha assenyalat Pueyo.

Postius ha recordat que la creació d'aquest parc al mig del barri era "una llarga reivindicació de fa més de 15 anys per part de l'entitat veïnal". "Això era abans un gran aparcament i els veïns van decidir que volien que es fes un parc. L'any passat es va fer una primera plantació i ara en aquesta primavera fem la segona fase d'aquesta plantació amb una setantena d'arbres. De cara a l'octubre farem la tercera amb una altra setantena i quedarà completada la plantació d'aquesta zona verda. A la vegada, ja estem treballant amb els veïns i veïnes en la resta dels elements que hauran de configurar aquest parc. És una inversió molt important i ja vam acordar amb ells que es desenvoluparia per fases. Ara farem el disseny dels camins interiors que articulin aquesta zona perquè els veïns hi puguin passejar i a poc a poc anar completant els elements que hi falten", ha manifestat Postius, qui també ha agraït la participació del veïnat i la tasca dels tècnics municipals.

Per la seva banda, Rutllant ha agraït la participació a totes les persones implicades i ha destacat que "els espais públics que es creen amb participació del veïnat sempre estan més ben cuidats i estic segur que en tindreu molta més cura davant per exemple dels actes incivics".

La conversió d'aquest solar en una nova zona verda es va iniciar l'any passat, amb l'explanació del terreny i la retirada de restes de formigó que hi havia, l'aportació terra per anivellar l'espai, la preparació de les escomeses per al reg i els clots per fer una primera plantació d'alzines. Al novembre es va completar la plantació amb 250 arbres més. En aquests mesos, s'ha fet el seguiment del reg i l'evolució de les diferents espècies per preveure les següents actuacions. Un cop s'hagi fet aquesta segona fase de la plantació, es continuarà definint amb els veïns i veïnes del barri la tercera fase.

El projecte del parc del Joc de la Bola recull, d'una banda, la voluntat de la Paeria de dissenyar espais a la ciutat mediambientalment sostenibles amb la implicació i el consens dels veïns i les veïnes de la zona.

Et destaquem...