Habitatge i Transició Ecològica

Racó de natura: El nostre hortet

Notícia de l'Escola Joc de la Bola

Data publicació: Dimecres 03, mar� del 2021


Imatge de la notícia Racó de natura: El nostre hortet

Plantetes al nostre hortet

Al centre Joc de la Bola, a Educació Infantil i emmarcat dins del treball per racons, hem afegit aquest curs escolar 2020/21 el Racó de Natura: “El nostre Hortet”. L’hort és un entorn que facilita els aprenentatges vivencials on els alumnes aprenent fent i manipulant, a més a més d’aquesta base teòrica del treball per racons s’afegeix l’idea de incloure el pati i els espais a l’aire lliure com a espais també d’aprenentatge, inclòs en el projecte de transformació de patis que hem endegat en el curs anterior.

Les activitats que hi realitzem afavoreixen el treball de diverses competències i àmbits del currículum alhora: lingüístic, coneixement del medi, artístic...

Cada setmana els alumnes tenen l’oportunitat de passar per aquest espai, fent un treball d’observació i manipulació segons el que requereix el cicle de les nostres plantes.

Abans de començar, per tal de recollir informació vàrem visitar l’hort dels alumnes més grans del nostre centre, i parlar de totes les experiències que ja tenien de horts a casa...,analitzant quines de les seves propostes es podríem dur a terme a les jardineres del nostre pati.

Després vam preparar la terra de les jardineres: cavant i posant-hi adob i plantant les verdures : enciam, bròquil, col, espinacs, escarola.

A mesura que les plantes anaven creixent i ja podíem recollir els fruits, les possibilitats del nostre hort han estat esplèndides: hem fet amanides boníssimes d’enciam i escarola, truites d’espinacs, treballs artístics de dibuix al natural, d’ estampació de fulles...

El treball a l’hort també ens ha permès veure com germinen les plantes a partir de llavors obrint somnis de futur: plantar les plantes que hem vist néixer!.

Et destaquem...