Habitatge i Transició Ecològica

Embolcalls menys i millors!

Notícia de l'Escola Pardinyes

Data publicació: Dijous 04, mar� del 2021


Imatge de la notícia Embolcalls menys i millors!

Escola Pardinyes

Aquests curs sortim a jugar a la plaça de Lo Marraco, perquè com moltes altres escoles, hem pogut fer ús dels espais públics que tenim al costat. Així ens fem el barri una mica més nostre i ens podem adornar de que malauradament els embolcalls de begudes i menjar no sempre van a parar on toca i també de que n’hi ha molts d’innecessaris.

Dins de l’escola separem la brossa, cada cosa va al seu cubell, però sabem que no n’hi ha prou amb separar, també l’hem de reduir. Des de fa uns quants cursos, treballem per aconseguir que els embolcalls dels nostres esmorzars siguin reutilitzables. Hem augmentat molt el nombre de carmanyoles, boc n’roll ...però encara no hem aconseguit eliminar del tot plàstics i papers d’alumini.

Per això ens hem plantejat repensar de nou aquesta acció i mirar de trobar la manera de fer visual la nostra implicació en aquest tema. Hem preparat unes graelles que s’han d’omplir diàriament a les classes a mode de gràfics de barres. En tenim dues: una per anotar quants embolcalls reutilitzables portem i l’altre per registrar els no reutilitzables. Cada una s’omple amb color verd i vermell respectivament. Així podrem anar veient la nostra progressió i ens adonem de com ho anem fent. Es tracta de generar conversa i al mateix temps treballem estadística, ciències, educació ambiental, ....Les graelles són les mateixes per a totes les classes i així podrem compartir i comparar resultats.

Et destaquem...