Habitatge i Transició Ecològica

El consum responsable

Notícia de l'Escola Pràctiques 1

Data publicació: Dimecres 03, mar� del 2021


Imatge de la notícia El consum responsable

Alumnes de l'Escola Pràctiques 1

Estem acostumats a fer un reciclatge de molts tipus de material, sobretot amb els productes de menjar o els embolcalls. Però ens hem parat a pensar els efectes que té en el nostre planeta el reciclatge i/o reutilització de la roba?.

Quasi tota la roba que portem està feta de quatre materials: cotó, llana, seda o fibres sintètiques. Els tres primers s’obtenen de manera natural i el quart és un derivat del petroli.
Independentment de l’origen del material, la fabricació de roba és un procés que suposa pràctiques que poden perjudicar al medi ambient amb la producció de tints i el blanquejament.
En el cas de les fibres sintètiques, com el nylon, la lycra i el perlé (que són la majoria), la seva fabricació té un resultat nefast a l’atmosfera amb els processos químics derivats de la seva extracció; produint emissions de gasos (efecte hivernacle) a l’atmosfera que són els responsables del calentament global de la Terra.
És per això que els alumnes de Cicle Inicial de l’Escola Pràctiques 1 hem trobat part a la solució d’ aquest problema, amb les diferents botigues de 2na mà que es troben a la ciutat
de Lleida, anomenades Troballes i que són un punt d’intercanvi de roba usada i altres complements que ens beneficia a tothom i que aquest hàbit pot tenir un gran impacte
positiu si tothom adquiríssim aquest estil de consum personal.
L’experiència ha estat molt satisfactòria i hem pres consciència amb aquests hàbits tan beneficiosos per a la conservació del medi ambient del nostre planeta.

Et destaquem...