Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Escoles Sostenibles/Notícies i Butlletins/Butlletí de l'Agenda 21 Escolar - Hivern 2021/Saps què respires? A l’institut Guindàvols analitzem els contaminants atmosfèrics

Saps què respires? A l’institut Guindàvols analitzem els contaminants atmosfèrics

Notícia a l'Institut Guindàvols

Data publicació: Dimecres 03, març del 2021


Imatge de la notícia Saps què respires? A l’institut Guindàvols analitzem els contaminants atmosfèrics

Institut Guindàvols

El professorat de Ciències experimentals i tecnologia de l’institut Guindàvols ha dissenyat el micro-projecte Saps què respires? per a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO en la 25ª Setmana de la Ciència.

Se’ls ha plantejat una recerca sobre la qualitat de l’aire durant el confinament, estudiant com va incidir aquest període en contaminants atmosfèrics com el monòxid de carboni, els òxids de nitrogen, l’ozó o les PM10.

L’alumnat ha elaborat uns pòsters en els quals s’ha reflectit quina ha estat l’evolució d’aquests contaminants durant el confinament que hi va haver a partir del 13 de març del 2020.

Els resultats han estat sorprenents i l’alumnat ha pogut comprovar com disminueixen els nivells de la majoria de contaminants quan es redueix el transport i l’activitat industrial. Amb aquests resultats, l’alumnat ha pogut fer propostes de millora per a poder continuar mantenint uns nivells baixos de contaminants i evitar, així, els seus efectes negatius sobre la nostra salut.

Et destaquem...