Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Adhesió de l'Ajuntament de Lleida al pacte dels alcaldes contra el canvi climàtic, impulsat per la Comissió Europea

Adhesió de l'Ajuntament de Lleida al pacte dels alcaldes contra el canvi climàtic, impulsat per la Comissió Europea

El regidor de Medi Ambient Josep Barberà ha assistit a l'acte, que ha tingut lloc al Parlament Europeu, a Brussel·les

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Adhesió de l'Ajuntament de Lleida al pacte dels alcaldes contra el canvi climàtic, impulsat per la Comissió Europea

El regidor Josep Barberà ha assistit avui, en representació de l'Ajuntament de Lleida, a l'acte del Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic, celebrat al Parlament europeu a Brussel·les. Es tracta d'una de les iniciatives més ambicioses que ha posat en marxa la Comissió Europea com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la Terra. El Pacte consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s’hi adhereixin d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.

Per mitjà de l'acte d'avui 500 ciutats europees es comprometen a reduir les seves emissions de CO2 en més d'un 20%. L'acte el presideix el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

El desafiament de la crisi climàtica s'ha de desenvolupar des d'un plantejament global, integrat, a llarg termini i  basat en la participació de la ciutadania. És per això que la Comissió Europea ha considerat que les ciutats han de liderar l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal recolzar els seus esforços.

L'Ajuntament de Lleida, seguint les directrius establertes en l’Agenda 21 de Lleida, i mitjançant el projecte de l’Agència de l’Energia de Lleida, té la voluntat d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per a reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global mitjançant l'adopció de programes d'eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l'edificació, a més de la promoció de fonts d'energies renovables en les àrees urbanes. Concretament, fa seves les propostes de la UE (març 2007)  i es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementant en un 20% l'eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. (El que s’anomena, compromís 20/20/20).

Et destaquem...