Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Camps de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

Camps de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

Hi participen 9 voluntaris d'entre 15 i 18 anys

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Camps de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

El Centre d’Interpretació de la Mitjana acull, entre el 5 i 16 de juliol, un grup de 9 voluntaris joves d’entre 15 i 18 anys que participen al camp de treball organitzat per l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu d’aquest camp de treball és "formar els joves participants perquè facin de monitors als nens i nenes de les estades municipals i implica, de forma coordinada, les àrees de Joventut, Infància i Medi Ambient de l’Ajuntament", com ha explicat el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, que ha donat la benvinguda a la mainada.

Els infants amb què treballen el voluntaris estan inscrits a l'activitat “Estiu de Joc”, que està dirigida a infants de 3 a 11 anys i es porta a terme durant els mesos de juliol i agost. El projecte compta amb una programació d'activitats lúdiques i educatives, amb l'objectiu, a banda de la diversió, de treballar a l'entorn dels hàbits i els valors, per als més de 300 nens que hi participen. Els diferents grups estan ubicats en 3 centres educatius de la ciutat de Lleida: Escola Parc de l’Aigua, Escola Països Catalans i Escola Joc de la Bola.

Les sessions que han realitzat els voluntaris durant la primera setmana han estat exclusivament formatives. Els joves han rebut formació per part dels educadors del parc per a poder guiar els grups de nens i nenes. La formació s’ha centrat en dos eixos principals: el coneixement del medi natural i la dinamització d’activitats de lleure. El coneixement del medi natural s’ha focalitzat en el parc de la Mitjana. En aquest espai de 90 ha. els participants del camp de treball han après diferents aspectes de la història del parc, del riu, de la flora i la fauna, del clima, del sòl i de la gestió, dedicant una atenció especial als cursos d’aigua que s’hi poden trobar. La interacció de tots aquests elements conforma un ecosistema de ribera ric i de gran valor natural per al municipi. Paral•lelament, s’ha introduït els voluntaris en el coneixement del Camí del Riu com a espai de connexió territorial entre els diferents espais d’interès ambiental.

Quant a la dinamització d’activitats de lleure, els joves han rebut formació sobre dinàmiques de grup, adaptació d’activitats als diferents grups d’edat i identificació de rols dins els grups, entre d’altres. Durant la segona setmana, els guies voluntaris acompanyen els grups d’infants pels diferents itineraris del parc i dinamitzant jocs relacionats amb els temes naturalistes més rellevants del bosc de ribera: la flora, la fauna, les relacions que s’estableixen dins l’ecosistema i la gestió del parc.

El darrer dia, els voluntaris participaran en una jornada que recorrerà en bicicleta gran part del Camí Natural del Riu fins arribar als aiguamolls de Rufea i que suposarà la cloenda d’aquest Camp de treball.

Et destaquem...