Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Cens d’ocells hivernants als espais humits de Lleida

Cens d’ocells hivernants als espais humits de Lleida

La iniciativa de la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica es durà a terme l’11 de gener i amb ella es donarà el tret de sortida al programa d’Ecoactivitats 2020

Data publicació: Dimecres 08, gener del 2020


Imatge de la notícia Cens d’ocells hivernants als espais humits de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatges i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha previst pel dissabte 11 de gener una sortida als espais humits del terme municipal de Lleida, per identificar i censar ocells aquàtics hivernants, una activitat que estarà dirigida per l’expert ornitòleg Steve West.

El cens d’ocells hivernants es realitza de manera simultània a tota Europa. Amb aquesta activitat, es pretén identificar i quantificar les espècies d’ocells que passen l’hivern en les diferents zones humides del continent. Amb totes les dades obtingudes es fa un seguiment global dels ocells aquàtics a Europa.

Al municipi de Lleida hi ha dues zones humides d’alt interès ornitològic: el Parc de la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea. El Parc de la Mitjana és àmpliament conegut per la ciutadania de Lleida, i tant aquest espai com els Aiguamolls de Rufea (zona de basses recuperada i actualment en procés de millora ambiental) representen un hàbitat ideal per a nombroses aus aquàtiques tals com els corb marins, els martinets blancs, els esplugabous, els ànecs collverds, els ànecs cullerots, les polletes d’aigua, les fotges... tot un seguit d’ocells que busquen zones amb aigua superficial per a viure i alimentar-se.

L’activitat està oberta a tots els públics. No es necessiten grans coneixements previs, ja que es portaran làmines per identificar els ocells que es puguin trobar. Amb aquesta activitat es dóna el tret de sortida al programa d’Ecoactivitats d’aquest any 2020.

A més, aquesta activitat s’emmarca en el programa europeu INTERREG – POCTEFA TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.

En els pròxims dies es farà pública tota l’oferta d’activitats de natura i medi ambient adreçades a la ciutadania per al nou any.

Si voleu rebre informació periòdica sobre les activitats de Medi Ambient de l’Ajuntament, us podeu subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta a través del link:

http://newsletter.sostenibilitat.paeria.es/serveis/subscripcio.asp

També podeu seguir les nostres activitats a les xarxes socials a través de @lleidaenverd i @ecoactivitats.

Et destaquem...