Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Ecodescoberta sobre els insectes del Parc de la Mitjana

Ecodescoberta sobre els insectes del Parc de la Mitjana

Els participants han conegut com contribueixen a la biodiversitat del bosc de ribera

Data publicació: Dimarts 21, juny del 2022


Imatge de la notícia Ecodescoberta sobre els insectes del Parc de la Mitjana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Secció d'Ecologia i Sostenibilitat de la Regidoria de Ciutat, Cultura i Transició Ecològica ha dut a terme aquest matí una nova ecodescoberta al Parc de la Mitjana per conèixer els insectes que hi habiten.

Tot i la calor, els participants d’aquesta activitat han pogut observar al llarg del recorregut alguns dels insectes del Parc, com papallones, vespes cigales, amb el seu característic so estrident d'estiu, o escarabats, entre els quals cal destacar especialment l'escarabat blau metal·litzat, característic del bosc de ribera: la Hoplia.

També han conegut moltes coses de la seva vida, com per exemple les estratègies per passar l’hivern, el cicle biològic o quins són els seus principals depredadors. Al mateix temps, han après alguns dels papers que fan en l’ecosistema del bosc de ribera. També s'han pogut veure nombroses orenetes que aprofiten l'abundància d'insectes per alimentar-se

L’activitat d’avui s’emmarca dins del programa ‘Ecoactivitats’, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient per a tots els públics i que pretén, entre altres objectius, fer coneixedora a la ciutadania de Lleida de la importància de mantenir la biodiversitat de les nostres terres.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran una ecodescoberta a la nova instal·lació fotovoltaica del Centre Cívic de Balàfia, el diumenge 26 de juny, i una passejada nocturna pel Parc de la Mitjana, el dissabte 16 de juliol al vespre.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Categories: Ecodescoberta, 2022

Et destaquem...