Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El cens d'aus aquàtiques a la Mitjana registra aquest gener prop de 200 exemplars

El cens d'aus aquàtiques a la Mitjana registra aquest gener prop de 200 exemplars

L'activitat ha permès evidenciar l'estabilització de les espècies més habituals al parc lleidatà, com són el corb marí gros, l'ànec collverd i la polla d'aigua

Data publicació: Dissabte 19, gener del 2013


Imatge de la notícia El cens d'aus aquàtiques a la Mitjana registra aquest gener prop de 200 exemplars

La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha fet aquest cap de setmana el cens d’ocells hivernants al parc de la Mitjana, amb la intenció de fer un seguiment dels ocells que viuen o passen l’hivern al parc lleidatà procedents d’altres indrets del Nord d’Europa. Aquest cens que es fa cada any al gener ha estat dirigit per l’ornitòleg expert, Steve West, i ha permès evidenciar l’estabilització de les espècies més habituals a la Mitjana com són el corb marí gros (Phalacrocorax carbo), l’ànec collverd (Anas platyrhynchos), o la polla d’aigua (Gallinula chloropus).

La pluja ha impedit que la quinzena de participants en aquesta activitat no poguessin acabar el treball en bones condicions. En el cens que s’ha fet avui s’han pogut veure prop de 200 exemplars: 94 collverds (Anas platyrhynchos); 38 Corbs marins grossos (Phalacrorcorax carbo); 28 Polles d'aigua (Gallinula chloropus); 12 Cabussets (Tachybaptus ruficollis); 3 Grisets (Anas strepera); 4 Fotges vulgars (Fulica atra); 3 Bernats pescaires ( Ardea cinerea); 2 Cigonyes blanques (Ciconia ciconia); 2 Gavià argentats 2 i 1 Rascló (cant).

Les tasques per a l'elaboració del cens han consistit en un repàs de tota l’àrea per comptabilitzar els efectius de les espècies d’aus aquàtiques existents, així com també dels rapinyaires presents en aquestes zones humides. Els ocells són indicadors ambientals del territori i la seva presència evidencia els canvis en el medi ambient.

Aquesta activitat forma part del Cens Internacional d’ocells aquàtics que es realitza cada any a nombroses zones humides, costes i rius per conèixer l’evolució dels fluxos migratoris d’aus a Europa.

 

Et destaquem...