Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El Quirorius, l’observació de ratpenats aquàtics, obre la Festa del Medi Ambient a la Mitjana

El Quirorius, l’observació de ratpenats aquàtics, obre la Festa del Medi Ambient a la Mitjana

És la primera vegada que aquest seguiment nocturn es fa obert a la ciutadania

Data publicació: Dimarts 14, juny del 2022


Imatge de la notícia El Quirorius, l’observació de ratpenats aquàtics, obre la Festa del Medi Ambient a la Mitjana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Les activitats de la Festa del Medi Ambient van arrencar anit al Parc de la Mitjana amb el Quirorius, l’observació nocturna de ratpenats aquàtics. Un seguiment que va permetre fer el cens de la fauna que habita en el parc natural.

Durant l’activitat, la primera de tot un programa organitzat per la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològic de l’Ajuntament de Lleida, que es desenvoluparà avui i demà, s’han pogut veure 10 ratpenats d’aigua (Myotis Daubentoni), mentre feien passades sobrevolant la làmina d’aigua per capturar els insectes que volaven a prop de la superfície. La majoria d’ells es van localitzar a la zona del Canal de Balaguer.

També s’han pogut comptar altres 3 pipistrel·les, que són els ratpenats que volen a més alçada amb un vol erràtic uns quants metres damunt de l’aigua.

Aquesta activitat forma part del cens simultani de ratpenats d’aigua que es realitza aquests dies arreu de Catalunya, sota la coordinació del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb grups de voluntaris distribuïts pel territori.

Et destaquem...