Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El riu Segre ha registrat durant el mes de maig un cabal mig d'aigua històric

El riu Segre ha registrat durant el mes de maig un cabal mig d'aigua històric

El riu ha tingut de mitjana un cabal de 150 m3 per segon, una xifra 22 vegades major comparades amb el mateix mes de l'any passat i que significa que han passat per la ciutat un volum d'aigua similar al que emmagatzema l'embassament de Rialb

Data publicació: Dimecres 05, juny del 2013


Imatge de la notícia El riu Segre ha registrat durant el mes de maig un cabal mig d'aigua històric

El riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida ha registrat aquest mes de maig un cabal mig d’aigua històric. I és que el riu ha tingut una mitjana de cabal de 150 m3 per segon, una xifra 22 vegades major si es comparen amb les del mateix mes de l’any passat, segons les dades del sistema de dades (SAIH)de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Són dades que ha posat de relleu l’alcaldessa accidental, Marta Camps, coincidint avui amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Camps ha destacat que aquestes xifres són molt bones per a la bona salut del riu, tenint en compte que no és un cabal habitual “ja que, per exemple, el cabal del riu durant tot el 2012 només va arribar a 5,5 m3/s de mitjana i als mesos d’estiu està sobre els 2 m3/s, per tant, hem tingut un mes molt bo a nivell hidrològic i amb una imatge del riu fantàstica, que feia molt temps que no vèiem a la ciutat”. Així mateix, Camps ha explicat que “en només un mes ha baixat pel riu Segre tanta aigua com la que hi cap a l’embassament de Rialb, que són 400 hectòmetres cúbics”. El dia que es va registrar el cabal màxim al riu Segre al seu pas per Lleida va ser el 15 de maig amb 212,1 m3/s.

Aquest bon cabal del riu Segre permet, a més, que, de moment, enguany no s’hagi hagut de fer cap tractament contra la mosca negra ja que aquesta crescuda permet fer una gran neteja d’algues, les larves, insectes, etc. i, a més, regenera la fauna i la flora.

En aquest sentit, Camps ha destacat, a més, que des de l’Ajuntament es van presentar al·legacions al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que encara no han contestat, perquè es tracta de “trobar la fórmula perquè Lleida deixi de tenir un dels pitjors nivells de qualitat de l’aigua de les capitals de la Conca de l’Ebre”.

 

Et destaquem...