Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida endega un nou servei de recollida de paper als centres escolars de Lleida

L'Ajuntament de Lleida endega un nou servei de recollida de paper als centres escolars de Lleida

"A l'escola reciclem paper” pretén aprofundir en el treball didàctic de les escoles així com conèixer quin és el volum de paper i cartró que generen els centres escolars

Data publicació: Dimecres 18, febrer del 2009


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida endega un nou servei de recollida de paper als centres escolars de Lleida
El regidor de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida, acompanyat del regidor d'Educació, Jesús Castillo, i del director del serveis territorials d’Educació a Lleida, així com del director del CEIP Frederic Godàs, ha presentat el nou servei de recollida de paper que es durà a terme als centres escolars de la ciutat. La presentació s'ha fet al CEIP Frederic Godàs, amb la participació d'una cinquantena d'escolars.

“A l’escola reciclem paper” pretén millorar la recollida selectiva de paper i cartró als centres escolars de Lleida, possibilitar un treball integrat adreçat a la reducció de la generació de paper com a residu, reutilitzar el màxim volum de paper possible i entendre el procés de reciclatge. Alhora, el nou servei de recollida i el material didàctic amb què s’acompanya han de permetre aprofundir en el treball pedagògic associat a la gestió del paper com a residu a l’escola i conèixer la quantitat de paper i cartró que es genera en els centres escolars de Lleida.

Els centres escolars que es poden acollir, inicialment, al nou servei són tots els centres de la ciutat: 24 CEIPs, 9 IES, 9 Col•legis concertats, i 1 Centre d’Educació Especial. L’excepció, de moment, són les 15 EBM perquè el volum de paper que generen no requereix contenidors especials, tal i com ha explicat el regidor de Medi ambient i Horta, Josep Barberà.

Concretament, aquest dilluns la iniciativa s’ha presentat al CEIP Frederic Godàs ja que és un dels centres participants en el programa Agenda 21 Escolar i, a més, ha realitzat i està realitzant un treball de gestió de residus, i especialment del paper, del centre. A l’acte han assistit els alumnes de 6è i una representació dels alumnes dels diferents cursos, participants en el sistema de recollida de paper de l’escola.


Molts centres escolars de Lleida estan realitzant, alguns des de fa anys, un gran esforç per tal de fer una bona recollida selectiva del paper que es genera al seu centre. En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida endega aquesta iniciativa per facilitar aquesta tasca als centres i afavorir l’extensió d’aquest fet a tots els centres.

Com funcionarà el servei?
La característica més important del nou servei és que ara no caldrà buidar el paper recollit en l’interior del centre en els contenidors del carrer, sinó que els centres disposaran d’uns contenidors propis i serà l’empresa concessionària ILNET qui s’encarregarà del seu buidatge.

El centre escolar, amb la participació d’alumnes, mestres, professors i, especialment, del personal de neteja, és l’encarregat de fer la recollida selectiva de paper i cartró que es genera al centre, i de concentrar-lo tot en el contenidor del centre, ubicat en l’espai interior del centre. El personal de neteja, diàriament (de dilluns a dijous) o amb la periodicitat necessària si no cal fer-ho diàriament, traurà aquest contenidor al punt de recollida (contenidors de rebuig i d’orgànica) o àrea d’aportació (contenidors verd, blau i groc de recollida selectiva) més propera al centre. ILNET procedirà al buidatge d’aquest contenidor, dins del seu servei diari de recollida de cartró comercial, deixant el contenidor al mateix punt. El conserge del centre escolar serà l’encarregat, al matí, de tornar a entrar el contenidor al centre.

Els recursos que estaran a disposició dels centres seran papereres de cartró petites de color marró (18 litres aprox; 30x20x30cm), papereres de cartró grans de color marró (100 litres aprox; 42x42x70cm) i un o dos contenidors de 240 litres de color blau, amb 2 rodes, amb adhesiu identificatiu del centre.

 

Veure document de presentació de la nova campanya

Et destaquem...