Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’Ajuntament de Lleida porta a terme una esporga selectiva per aconseguir l’òptima il·luminació dels carrers i places

L’Ajuntament de Lleida porta a terme una esporga selectiva per aconseguir l’òptima il·luminació dels carrers i places

S’intensificarà l’esporga en determinades zones on els tècnics municipals han detectat interferències entre els fanals i les branques dels arbres

Data publicació: Dijous 28, novembre del 2019


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida porta a terme una esporga selectiva per aconseguir l’òptima il·luminació dels carrers i places

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Paeria portarà enguany a terme, dins la campanya d’esporga d’hivern de la temporada 2019/2020, una esporga selectiva en diverses zones de Lleida on s’ha detectat que el creixement dels arbres ha afectat l’òptima il·luminació dels carrers, donant resposta, d’aquesta manera, a les peticions dels veïns i veïnes que, en els consells de zona realitzats en els diferents barris de Lleida, i mitjançant altres eines de participació ciutadana, havien exposat aquesta problemàtica.

Els tècnics del consistori lleidatà han detectat, durant les inspeccions periòdiques que es realitzen per vetllar pel bon funcionament de l’enllumenat públic, que en diverses zones de la ciutat s’ha produït un descens de la intensitat de la llum que arriba a les voreres i calçades, degut a les interferències que provoquen les branques d’alguns arbres. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Lleida ha demanat a l’empresa responsable de la campanya d’esporga d’enguany que intensifiqui l’esporga en diversos carrers de la ciutat (veure plànols adjunts). L’esporga selectiva es durà a terme, principalment, als barris de Cappont, Noguerola, Ciutat Jardí, Camp d’Esports, Clot de les Granotes, Centre Històric, Balàfia, Pardinyes, Raimat, i també a la zona dels Xalets d’Humbert Torres i al Polígon Industrial Els Frares.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que es tracta d’una actuació que reflecteix “la voluntat del govern de la Paeria de dotar els carrers d’una òptima il·luminació, compatibilitzant l’existència dels arbres amb la visibilitat del ciutadà durant les hores de foscor. És per això, que s’està efectuant una esporga selectiva que permeti maximitzar l’eficiència de l’enllumenat públic amb l’eliminació d’aquelles branques que interfereixen en la funció del fanal”.

La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres a Lleida

La campanya d’esporga d’hivern que porta a terme la Paeria per la temporada 2019/2020 inclou enguany actuacions en prop de 15.000 unitats d’arbres en diversos carrers, places i patis escolars de Lleida. La campanya d’esporga, que s’allargarà fins el proper mes de març, té l’objectiu d’evitar que les branques dels arbres toquin façanes o tancaments, evitar les interferències amb els semàfors i fanals, eliminar les caigudes de branques seques o trencades que poden ocasionar molèsties o envair la via pública i evitar el creixement desmesurat de branques secundàries.

Cal destacar que les restes d’esporga es recullen diàriament de la via pública i es porten a una planta autoritzada de recepció de material vegetal, on es trituren per utilitzar-les de nou com a encoixinat de jardineria o bé es composten per utilitzar-les com a substrat ric en nutrients.

Una de les prioritats de l’Ajuntament de Lleida és augmentar l’arbratge de la ciutat amb l’objectiu de fer una ciutat més sostenible, guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

 

Plànols de les zones de Lleida on es portarà a terme l'esporga selectiva

Et destaquem...