Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’Ajuntament de Lleida reprèn les activitats de natura i medi ambient

L’Ajuntament de Lleida reprèn les activitats de natura i medi ambient

La visita guiada a la Mitjana, primera de les Ecoactivitats post-Covid, esdevé un èxit de participació, generant llista d’espera per l’afluència d’inscrits.

Data publicació: Dilluns 22, juny del 2020


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida reprèn les activitats de natura i medi ambient

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida reprèn aquest matí les Ecoactivitats, el programa d’activitats de natura i medi ambient, que havien estat aturades el passat mes de març a conseqüència del Covid-19, amb un èxit total de participació.

L’interès a participar en la visita guiada per gaudir de la Mitjana a l’estiu no només ha omplert totes les places que s’oferien, sinó que ha deixat en llista d’espera uns quants ciutadans. En aquesta ocasió, s’han hagut de limitar els components dels grups per poder mantenir la distància de seguretat i evitar que aquests s’allarguessin, impossibilitant l’optimització de la visita. Qui no ha pogut fer la visita guiada tindrà altres oportunitats, ja que aquesta activitat es repetirà cada tercer diumenge dels mesos d’estiu.

En el decurs de la visita s’ha pogut conèixer la vegetació, els insectes, els ocells i altres animals presents al parc. Com a fet destacable, assenyalar que els visitants han pogut descobrir bolets, un fet propiciat l’abundància de pluges dels darrers dies, tot i que no acostumen a créixer aquesta època de l’any. També s’han detectat cinc milans sobrevolant el Canal de Balaguer i molts sabaters al riu.

Durant el recorregut, també s’han trobat rastres de la fauna del parc: un niu de picot, un cau de teixó, alguns forats a terra fets per insectes, excrements de conill i rascades de porc senglar, entre altres.

La visita s’ha fet amb mascaretes i els participants han mantingut les mesures de seguretat per evitar el contagi.

Programa d’activitats

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, també hi ha dues visites nocturnes al Parc de la Mitjana i altres dues rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis. Destaquen, especialment, les visites nocturnes a la Mitjana, que sempre han gaudit d’un gran èxit de participació, ja que es pot contemplar espècies de fauna com els ratpenats i les cuques de llum, o sentir els rapinyaires nocturns.

Totes aquestes activitats pretenen apropar els participants als espais verds del municipi de Lleida lligats al riu Segre i estan emmarcades dintre del programa Interreg POCTEFA TTFS.

Més informació i inscripcions a http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/ecoactivitats

El programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida pretén conscienciar els lleidatans i lleidatanes sobre a la conservació i preservació del medi ambient. Des de l’any 2010 fins a l’actualitat, la Paeria ha ofert més de 300 activitats educatives a la ciutadania amb més de 26.000 participants en total. En concret, durant el 2019 es van dur a terme 36 activitats i hi van participar un total de 4.448 assistents.

Et destaquem...