Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida s'incorporarà a la plataforma LIVE de promoció de la mobilitat elèctrica

L'Ajuntament de Lleida s'incorporarà a la plataforma LIVE de promoció de la mobilitat elèctrica

La Paeria està desenvolupant el Pla d'impuls del vehicle elèctric en el marc del foment de la mobilitat sostenible i l'aposta per la reducció d'emissions de CO2 a la ciutat. Així, aquest pla preveu la instal·lació, d'aquí a finals d'any, de quatre punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat

Data publicació: Dilluns 20, juny del 2016


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida s'incorporarà a la plataforma LIVE de promoció de la mobilitat elèctrica

L’Ajuntament de Lleida fa un pas més en la promoció de la mobilitat elèctrica en incorporar-se com a membre de la plataforma LIVE (Logística per a la Implementació del Vehicle Elèctric). La incorporació a Live suposarà per a la Paeria l'oportunitat de treballar de la mà de les empreses més actives en mobilitat elèctrica, amb l'objectiu de reforçar els propis serveis i projectes municipals. Aquest dilluns, el tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, s’ha reunit amb diferents responsables de la plataforma Live com són el cap de Programa d’Eficiència Energètica de l’ICAEN, Lluís Morer; el director de la Plataforma Live de l’Ajuntament de Barcelona, Àngel López, i el director de Projecte Zero Emissions Nissan Iberica, Javier Redondo.

Larrrosa ha explicat que l'objectiu d'aquesta plataforma públic-privada és donar suport i impulsar el desenvolupament de la mobilitat elèctrica, a més  de la ciutat de Barcelona i el conjunt de l'àrea metropolitana, també vol obrir-se a la resta del territori. Live està oberta a totes aquelles entitats relacionades amb la mobilitat sostenible, fonamentalment vehicles elèctrics i de GNC, amb l’objectiu compartit de desenvolupar projectes, polítiques estratègiques, nous models de negoci, i crear xarxa de coneixement. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha posat de relleu que “la incorporació de la Paeria en aquesta plataforma ens ajudarà en la revisió del Pla de Mobilitat Urbana municipal en què actualment hi estem treballant, amb la qual cosa integrarem també com a punt del document la mobilitat elèctrica. A més, tenint en compte, que estem en un moment idoni en aquest àmbit ja que l’Ajuntametn de Lleida incorporarà, d’aquí a finals d’any, quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics”. 

Els socis promotors de la plataforma són l'Ajuntament de Barcelona (a través de les àrees de Medi Ambient, Mobilitat i Economia, Empresa i Ocupació), la Generalitat de Catalunya (a través de l'Institut Català d'Energia), l'IDAE l IDAE ( Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia, Ministeri d'Indústria), i les empreses ENDESA, SEAT, SIEMENS i BSM.

La Paeria desenvolupa el Pla d’impuls del vehicle elèctric

Cal destacar que la Paeria està desenvolupant el Pla d’impuls del vehicle elèctric. Així, aquest pla preveu la instal·lació, d’aquí a finals d’any, de quatres punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat. El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme ha destacat que “La instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que promou l’equip de govern de la Paeria durant aquest mandat i de l’aposta per una Lleida més verda i per la reducció d’emissions de C02 a la ciutat”.

El primer punt de recàrrega ràpida, que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la UdL, serà de tipus multifuncional, és a dir, permetrà la recàrrega de tots els tipus del vehicles elèctrics del mercat. La prestació que oferirà aquest punt  permetrà carregar el vehicle en un temps de 20 minuts, pel que serà de gran utilitat pels vehicles urbans, però també pels que circulen en desplaçaments de llarg recorregut

L’estació de recàrrega funcionarà amb una targeta d’usuari de vehicle elèctric per als residents a la ciutat de Lleida que oferiria, inicialment, la gratuïtat de càrrega durant el primer any de posada en funcionament de les estacions. Aquesta tarja és compatible amb els sistemes de recàrrega de vehicle elèctric de les altres ciutats de Catalunya que també en tenen.

Altres accions en aquest sentit en les quals s’hi està treballant dins del Pla d’impuls del vehicle elèctric són l’organització d’una jornada tècnica del vehicle elèctric a Lleida orientada a empreses de serveis de distribució de mercaderies, missatgeria, taxis, flotes privades, etc., una campanya de promoció i divulgació ciutadana que inclogui informació sobre els ajuts de compra de vehicles elèctrics, donar a conèixer més àmpliament de l’existència del descompte del 75% en l’impost de circulació i la gratuïtat de la zona blava per a vehicles elèctrics a Lleida i informació sobre els ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega en aparcaments privats. 

 

Et destaquem...