Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La deixalleria mòbil visita l'Institut Maria Rúbies durant la Setmana de Prevenció de Residus

La deixalleria mòbil visita l'Institut Maria Rúbies durant la Setmana de Prevenció de Residus

3.000 alumnes de 13 centres educatius de Lleida han participat en aquesta activitat des que es va posar en marxar el curs 2012/2013

Data publicació: Divendres 22, novembre del 2013


Imatge de la notícia La deixalleria mòbil visita l'Institut Maria Rúbies durant la Setmana de Prevenció de Residus

El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, i el regidor d’Educació, Jesús Castillo, han visitat aquest divendres l’institut Maria Rúbies on s’ha instal·lat la deixalleria mòbil en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Les visites de la deixalleria mòbil als centres educatius és un servei, que es va posar en marxa el curs passat 2012/2013, amb la finalitat de potenciar la recollida selectiva de residus des d’un punt de vista educatiu.  Des de llavors, la deixalleria mòbil ha visitat 13 centres educatius (des d’escoles bressol a instituts), on uns 3000 alumnes l’han pogut fer servir.

La deixalleria mòbil, que ha estat a l’institut durant tot el matí, l’han visitat els professors i l’alumnat de les diferents aules que han portat materials per dipositar així com la que ha generat el propi centre. Així mateix, s’ha lliurat als alumnes de primer de la ESO un embut per recollir l’oli de cuina usat i se’ls ha explicat la importància de recollir els productes domèstics més contaminants, com l’oli de cuina

L’institut Maria Rúbies és un dels centres que participa en les activitats de sensibilització entre l’alumnat per a la recollida selectiva, el reciclatge i la prevenció de residus i realitza un treball interdisciplinar d’elaboració de sabó a partir de l’oli usat de cuina.

La visita de la deixalleria mòbil als centres educatius s’utilitza per treballar la importància de la recollida d’aquells residus domèstics que no tenen un contenidor específic al carrer. Sovint són residus que per les seves característiques especials (tòxics i/o perillosos) han de tenir una gestió adequada, o residus susceptibles de ser reutilitzats i reciclats. Aquest és el cas de l’oli de cuina usat, que es pot recollir a partir dels contenidors existents a la ciutat o als supermercats col·laboradors, o a través de les deixalleries. Aquest oli, que llençat a l’aigüera seria un element contaminant, es recull a través d’un projecte d’inserció social i es pot transformar en biocombustible.

Per fomentar la recollida d’oli de cuina domèstic, tots els escolars que han visitat la deixalleria mòbil al seu centre durant el curs passat i fins a l’actualitat, han rebut uns 2.800 embuts, per a les seves llars.

Des que es va posar en marxa aquest nou servei de recollida d’oli (juliol 2012), s’han recuperat 5.122 L (al 2012) i 13.186 L (fins al setembre 2013).

 

Et destaquem...