Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La neteja del riu Segre acaba amb la retirada de 40'6 tones de macròfits

La neteja del riu Segre acaba amb la retirada de 40'6 tones de macròfits

L'actuació, realitzada per la CHE, s'ha portat a terme entre el Pont dels Instituts i les comportes de Pardinyes

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La neteja del riu Segre acaba amb la retirada de 40'6 tones de macròfits
Els operaris que durant 16 dies han treballat en la neteja del Segre han retirat 40'6 tones de macròfits. L'operació forma part de la campanya que cada estiu es porta terme al curs del Riu amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat de l'aigua al seu pas per Lleida. Els treballs han acabat aquest dimarts.

L'actuació, que ha anat a càrrec de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, s'ha realitzat entre el Pont dels Instituts i les comportes de Pardinyes. Així, els sis operaris han netejat un tram de 2'5 quilòmetres. L'amplada del llit del Riu és de 40 metres. FECSA ENDESA ha reduït el cabal del Segre mentre ha durat l'actuació per tal de facilitar-ne l'execució, que s'ha fet de forma manual.

Al 2007 ja es va realitzar una altra campanya intensiva de recollida de macròfits i se'n van retirar 27'6 tones. Pel que fa al 2008, la neteja es va centrar més en deixalles i es va realitzar en un dia. En total, es van treure del riu 3'4 tones d'objectes voluminosos i restes de material de construcció. L'any passat, la presència d'algues va ser molt inferior perquè les crescudes que van haver al riu les van arrossegar.

Et destaquem...