Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria facilitarà l’ús dels punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics a tots els usuaris

La Paeria facilitarà l’ús dels punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics a tots els usuaris

Fins ara, per tenir la targeta necessària per fer-los anar era imprescindible estar empadronat a la ciutat. Lleida celebra demà al matí davant la Llotja la segona edició de la Fira de la Mobilitat Elèctrica.

Data publicació: Divendres 04, octubre del 2019


Imatge de la notícia La Paeria facilitarà l’ús dels punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics a tots els usuaris

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida modificarà el tràmit per a sol·licitar la targeta de vehicle elèctric que permet fer anar els punts gratuïts de recàrrega d’ús públic que hi ha a la ciutat, amb l’objectiu que els puguin fer anar tots els usuaris de vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Fins ara, era requisit indispensable per demanar la targeta estar empadronat i tenir el vehicle elèctric domiciliat a Lleida. A partir d’ara, un cop entri en vigor aquesta modificació durant aquest mes, podran demanar-la totes les persones titulars d’un vehicle elèctric o híbrid endollable, ha anunciat el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro. La tramitació de la targeta pot fer-se per internet, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida i la targeta es recull presencialment al departament de Mobilitat i Via Pública (4a planta de l’edifici Pal·les).

Actualment, la Paeria ofereix estacions de recàrrega ràpida a Jaume II i en dos punts de l’avinguda Pinyana, que s’estan acabant d’instal·lar i estaran en funcionament pròximament. També es disposa d’un punt de recàrrega semiràpida al carrer Magí Morera.

Lleida és membre de l'Aliança de Municipis per la Interoperabilitat de recàrrega a Catalunya impulsada per l’ICAEN, que permet que els lleidatans i lleidatanes puguin recarregar el vehicle en qualsevol dels municipis membres d’aquesta aliança.

Segona Fira de la Mobilitat Elèctrica

Lleida celebra demà dissabte la segona edició de la Fira de la Mobilitat Elèctrica, que tindrà lloc entre les 9.00 i les 14.00 hores a l’esplanada davant de la Llotja, en el marc de les activitats de la Setmana de la Mobilitat per a promoure una mobilitat sostenible, baixa en emissions, segura, amable i saludable.

L’objectiu de la trobada és oferir informació de la mà dels principals proveïdors sobre les diferents possibilitats dels vehicles elèctrics. Hi haurà un espai d’intercanvi on qualsevol persona interessada podrà preguntar directament als propietaris de vehicles elèctrics la seva experiència en la conducció, en la recàrrega, en l’autonomia i altres aspectes d’interès. També s’aprofitarà per difondre el nou tràmit per disposar de la targeta per fer anar els punts de recàrrega. La fira es complementa amb dues xerrades sobre aspectes generals del cotxe elèctric i sobre la instal·lació de punts de recàrrega en comunitats de veïns.

Programa de la Fira

De 10:00 a 14:00 h Exposició dels vehicles elèctrics amb possibilitat de fer proves dinàmiques. Presència d’estands a la fira de les principals marques de vehicles elèctrics (Renault, KIA, Nissan, Volvo, Hyundai, Audi, Volkswagen, BMW, Mini i Man); bicicletes elèctriques (Fransi); instal·ladors i serveis energètics (e-tecnics, Becquel, Jorfe); i entitats (Som energia, Som mobilitat).

10:00 h Concentració de propietaris de vehicles elèctrics de les terres de Lleida. Ruta conjunta pels carrers de Lleida i pujada a la Seu Vella.

11:30 h Espai d’intercanvi entre propietaris de vehicles elèctrics i persones interessades. Hi haurà la presència de les principals marques del mercat (Tesla, Nissan, Renault, VW, BMW, Jaguar...)

12:00 h Xerrada “Tot el que necessites saber abans de comprar un cotxe elèctric”

12:30 h Xerrada "Instal·lació de punts de recàrrega en comunitats de veïns" i "Xarxa de punts de recàrrega ràpida i semi ràpida: on es troben? Com s'accedeix? Quin cost tenen?"

L’Ajuntament de Lleida impulsa la mobilitat elèctrica dins del conjunt de polítiques de sostenibilitat per a promoure la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, ja que disminueix el consum de combustibles fòssils, així com de la contaminació atmosfèrica i acústica.

En aquesta mateixa línia, la Paeria ha elaborat el Pla de Mobilitat Elèctrica de Lleida, ha reduït; la bonificació d’un 75% de l’impost per a vehicles de tracció mecànica i l’aparcament gratuït en zona blava per als vehicles elèctrics; i la creació de punts de recàrrega d’ús públic.

Els vehicles elèctrics són molt més eficients energèticament que els de motor de combustió interna. Així mentre que el rendiment d’un vehicle elèctric és superior al 75%, els de combustibles fòssils tenen una eficiència del 30 o de 45% en el millor dels casos.

D’altra banda, quan el vehicle elèctric es carrega amb “electricitat verda” (a través de la compra d’energia a comercialitzadores amb certificat d’electricitat provinent de fonts renovables o a través de la instal·lació de panells fotovoltaics) es permet reduir les emissions de CO₂ dràsticament, comparat amb les emissions dels motors de gasolina o dièsel, principals font de les emissions causants del canvi climàtic.

Et destaquem...