Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria i els APIs de Lleida signen un acord de col·laboració per destinar habitatges a lloguer social

La Paeria i els APIs de Lleida signen un acord de col·laboració per destinar habitatges a lloguer social

Posaran a disposició de l’Ajuntament de Lleida pisos de particulars per oferir-los a famílies amb problemes d’accés a l’habitatge, que se sumaran als que actualment gestiona la Xarxa de Mediació de l’EMU. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte destaca els avantatges de cedir els habitatges buits, ja que, a més de garantir el cobrament del lloguer i de la reparació en cas de desperfectes, es gratifica els propietaris amb una rebaixa del 90% de l’IBI i un 95% de l’ICIO.

Data publicació: Dilluns 28, octubre del 2019


Imatge de la notícia La Paeria i els APIs de Lleida signen un acord de col·laboració per destinar habitatges a lloguer social

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida i el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària col·laboraran estretament per destinar habitatges a lloguer social. El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Energètica, Sergi Talamonte, i el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, han signat aquest matí un acord mitjançant el qual l’entitat posarà a disposició de la Paeria pisos de particulars, per oferir-los a famílies amb problemes d’accés a l’habitatge, que se sumaran als que actualment gestiona la Xarxa de Mediació de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU).

El tinent d’alcalde ha qualificat de “molt important” aquest acord, “per intentar mobilitzar tots els habitatges buits de la ciutat, que no hi ha interès per treure al mercat, des del punt de vista econòmic, i pels quals la Xarxa de Mediació és la solució”. En aquest sentit, Sergi Talamonte s’ha mostrat esperançat “que amb aquest conveni les famílies amb pocs recursos puguin accedir a habitatges assequibles a les seves capacitats”. Tall de veu S. Talamonte.

Talamonte ha volgut destacar els avantatges que representa pels propietaris d’habitatges buits la cessió dels immobles a la Xarxa de Mediació. “L’Ajuntament de Lleida els ofereix una rebaixa del 90% de la contribució urbana (IBI); un 95% de l’impost d’obres (ICIO); l’assegurança del cobrament del lloguer i l’assegurança en cas de desperfectes. Tot i això, a més d’evitar-se el recàrrec del 50% de l’IBI per habitatge buit”, ha informat.

La Xarxa de Mediació, que en l’actualitat disposa de 224 habitatges

Per la seva part, el president dels APIS ha manifestat la sensibilitat del col·lectiu que representa, ja que fa un parell d’anys van signar un altre conveni amb la Creu Roja, per aportar immobles a la bossa d’habitatges. Al mateix temps, Josep M. Esteve ha expressat la seva satisfacció, per col·laborar amb l’EMU, i ha anunciat que es farà una divulgació entre els seus associats, perquè puguin convèncer els seus clients a posar en el mercat aquests habitatges que tenen difícil sortida. Tall de veu Josep M. Esteve.

L’EMU cercarà, d’entre els inscrits al Registre d’Habitatges de Protecció Oficial, la família més adient per ocupar l’habitatge que s’ajusti pel nombre d’habitacions o metres quadrats de superfície, a les necessitats i al nombre de membres de la unitat de convivència. També procurarà que la renda a pagar sigui l’adequada al nivell d’ingressos de la unitat de convivència.

Els APIs adherits assessoraran els propietaris dels immobles sobre aquest acord amb l’Ajuntament de Lleida, recolliran l’oferta dels immobles per tal de gestionar-los a través d’aquesta borsa i atendran els sol·licitants que provinguin tant de l’OLH com de la resta de ciutadans que sol·licitin l’accés directament.

L’Oficinal Local d’Habitatge gestiona una xarxa de mediació per al lloguer social, que preveu que es puguin establir relacions públic-privades amb els intermediaris del mercat immobiliari local per fer polítiques socials d’habitatge.

Et destaquem...