Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria incorpora 4 habitatges més a la Mesa d'Emergència i ja en són 15 en el que portem d'any malgrat les restriccions per la Covid19

La Paeria incorpora 4 habitatges més a la Mesa d'Emergència i ja en són 15 en el que portem d'any malgrat les restriccions per la Covid19

Talamonte demana mantenir una col·laboració estreta entre administracions per trobar les millors solucions davant la crisi habitacional, agreujada per la Covid19.

Data publicació: Dimecres 03, juny del 2020


Imatge de la notícia La Paeria incorpora 4 habitatges més a la Mesa d'Emergència i ja en són 15 en el que portem d'any malgrat les restriccions per la Covid19

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Amb la incorporació aquesta setmana de 4 nous habitatges, ja són 15 els pisos que durant aquest any 2020 s'han posat a la Mesa d'Emergència, a disposició de famílies de Lleida en risc d'exclusió residencial. "En la lluita contra l'emergència habitacional seguim ampliant el parc Públic a un ritme similar al de 2019, malgrat les dificultats per les restriccions durant l'alarma sanitària continuem el treball intens per facilitar l'accés a l'habitatge a les famílies de Lleida" ha valorat el regidor d'habitatge Sergi Talamonte, qui ha destacat que la col·laboració entre administracions és cabdal per revertir l’emergència habitacional. Dels 15 habitatges adjudicats enguany 3 ho han estat via EMU i la resta a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya. El 2019 van ser 45 (13 a través de l'EMU i la resta de l'AHC).

En un altre ordre de coses, la Generalitat ha decidit suspendre, de forma cautelar, la presentació de noves sol·licituds d'ajudes al lloguer que van endegar en motiu de la Covid19. "Davant l'elevat volum de sol·licituds presentades per a l'ajut per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers de l'habitatge habitual, des que es va obrir la convocatòria el passat 18 de maig, s'ha pres la decisió de suspendre, de forma cautelar, la presentació de noves sol·licituds" explica l'AHC, afegint "fins que la tramitació i valoració de les sol·licituds ja presentades permetin analitzar que la disponibilitat de crèdit sigui la suficient i que faci viable la continuació o no de la presentació de noves sol·licituds".

Sergi Talamonte demana mantenir una col·laboració estreta entre administracions per trobar les millors solucions davant la crisi habitacional, agreujada per la Covid19. "Cal que totes les administracions dotem amb el màxim de recursos l'atenció a les necessitats de la població, el moment exigeix més que mai atendre com cal les famílies, en especial les més vulnerables" ha conclòs el regidor d'habitatge.

Les presentacions de sol·licituds d’aquest ajut es fan principalment de forma telemàtica a través d’un aplicatiu informàtic gestionat per la Generalitat. L’Oficina Local de l'Habitatge de Lleida desconeix a data d’avui el nombre de sol·licituds presentades a la ciutat de Lleida en aquest aplicatiu, una dada que s'ha demanat a la Generalitat.

Pel que fa a la subvenció d'ajut a l'habitatge que es publica cada any, a data d’avui s’han presentat a l’OLH de Lleida 82 sol·licituds d’ajut des que va entrar en vigor, el 14 de maig.

Et destaquem...