Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria inicia el tractament de lluita contra la processionària del pi

La Paeria inicia el tractament de lluita contra la processionària del pi

La primera intervenció, que s'ha dut a terme utilitzant un helicòpter, s'ha efectuat en les pinedes forestals de Sucs, Raïmat i la Cerdera

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La Paeria inicia el tractament de lluita contra la processionària del pi
L’Ajuntament de Lleida va iniciar el passat divendres dia 2 d’octubre els tractaments per lluitar contra les erugues de processionària que afecten als pins. La primera intervenció s’ha efectuat en les pinedes forestals de Sucs, Raimat i la Cerdera, mitjançant un helicòpter que ha llançat el producte sobre les masses forestals, ja que són superfícies extenses i de difícil accés. La superfície total tractada ha estat de 81 hectàrees.

Durant el mes d’octubre es faran els tractaments amb mitjans terrestres, des d’un camió o tractor amb canó o atomitzador, que són els adequats per a superfícies més petites i arbres aïllats. En aquest cas, la superfície que es tractarà és de 53 hectàrees.

El tractament es dirigeix a les erugues joves que son més sensibles als productes i encara no han provocat defoliacions importants en els arbres. Aquesta espècie passa al llarg de la seva vida per 4 fases: ou, eruga, crisàlide (pupa) i papallona, essent la fase d’eruga la de major duració. Es precisament en aquesta fase on tenen lloc els danys sobre els pinars ja que les erugues s’alimenten de les fulles dels pins i poden arribar a desfullar completament un arbre; a més a més, a partir del tercer estadi larvari presenten un pels urticants que afecten a persones i animals tant per contacte directe, com si estan dispersos en l’aire.

El tractament es realitza ara que és quan els insectes són més vulnerables, ja que les femelles que han estat fecundades durant l’estiu ponen els ous i les larves son encara petites i estant iniciant la formació de la bossa tant característica que protegeix les erugues.

Et destaquem...