Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria instal·la plaques fotovoltaiques en 4 centres escolars

La Paeria instal·la plaques fotovoltaiques en 4 centres escolars

Aquesta actució suposarà un estalvi energètic d'entre el 10 i el 15% per cent en cada centre

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La Paeria instal·la plaques fotovoltaiques en 4 centres escolars

 

La Paeria ha instal•lat plaques fotovoltaiques a quatre centres escolars de Lleida amb un doble objectiu: D'una banda, permetrà a cada centre produir entre un 10 i un 15 per cent de l'energia elèctrica que consumeix, amb el consegüent estalvi que això significa; i d’una altra banda l’actuació té un objectiu pedagògic i didàctic per a l'alumnat. Aquesta actuació, que s’emmarca dins del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, s’ha dut a terme al CEIP Frederic Godàs, CEIP Joan XXIII, CEIP Pràctiques II i CEIP Enric Farreny.

Precisament, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i dels regidors Josep Barberà i Jesús Castillo, han visitat el CEIP Enric Farreny on s’ha construït, igual que a la resta de centres, un generador solar fotovoltaic en la coberta plana d’una escola amb la finalitat de connectar-lo a la xarxa elèctrica i vendre l’energia generada a la companyia. La instal•lació s’ha col•locat sobre la coberta de la nau orientant els panells al sud i inclinant-los 25º respecte al pla horitzontal. Bàsicament es tracta d’instal•lar els panells fotovoltaics sobre la coberta, aquests generen electricitat en corrent contínua aprofitant la radiació solar. Aquesta es condueix fins a uns onduladors que la transformen en corrent alterna d’acord amb les especificacions de la xarxa; des dels onduladors es porten fins a l’escomesa.

A cada una de les 4 escoles s'han instal•lat 24 plaques fotovoltaiques, que ocupen una superfície de 39 m2 i amb una potència instal•lada de 4,6 kw. El pressupost d’aquesta actuació és de prop de 140.000 €.

Les instal•lacions, que també tenen també una finalitat didàctica, estan connectades a una pantalla col•locada al vestíbul de l’escola perquè els alumnes puguin conèixer i estudiar la radiació solar que reben els mòduls, la potència elèctrica produïda i l’energia acumulada, així com les dades d’emissions de CO2 estalviades.

 

 

 
 
 

Et destaquem...