Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria tramita els ajuts al Pla Renove 2009

La Paeria tramita els ajuts al Pla Renove 2009

El Punt d'Informació de l'Energia de l'Ajuntament de Lleida tramita les subvencions en estalvi i eficiència i energètics i energies renovables

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La Paeria tramita els ajuts al Pla Renove 2009

L’Ajuntament de Lleida, amb el suport de l’Agència de l’Energia de Lleida, tramita des de l’1 de setembre els ajuts al Pla Renove 2009. Des del Punt d’Informació de l’Energia de la Paeria es tramiten aquestes subvencions en estalvi i eficiència energètics i energies renovables. A més, també dóna informació i assessorament a particulars, empreses i institucions per poder tramitar-les.

El Pla Renove 2009 promou la introducció d’equips eficients en el sector domèstic mitjançant l’atorgament d’ajudes als titulars que canviïn un electrodomèstic per un altre de classe A o superior que figuri en la classificació establerta per l’IDAE, o bé una caldera per una altra de condensació, o bé el seu aparell d'aire condicionat actual per un altre amb una qualificació energètica classe A. En el cas de les rentadores i rentavaixelles hauran de tenir, a més, categoria d’eficàcia de rentat A.

El Punt d'Informació de l'Energia també tramita les subvencions que l'Institut Català d'Energia (ICAEN) publica anualment en règim reglat i concursal per a la realització d'actuacions en matèria d'estalvi i eficiència energètica i implantació d'energies renovables a Catalunya. Aquestes ajuts l'any 2009 són de 38 milions d'euros.

Podran ser objecte de l'atorgament de les esmentades subvencions projectes i actuacions que s'integrin en algun dels apartats següents:

- Auditories energètiques d'edificis, serveis i indústries
- Estudis d'estalvi i qualificació energètica d'edificis
- Instal•lació de tecnologies eficients a l'enllumenat interior i de façanes d'edificis
- Adquisició i instal•lació de tecnologies eficients a l'enllumenat exterior existent.
- Millora de les instal•lacions tèrmiques dels edificis existents.
- Rehabilitació energètica de l'envolvent tèrmic dels edificis existents.
- Construcció de nous edificis amb alta qualificació energètica.
- Estudis i elaboració de documentació tècnica i legal per a l'externalització de la propietat d'instal•lacions energètiques cap a empreses de serveis energètics.
- Renovació d'equips auxiliars consumidors o transformadors d'energia per equips d'alt rendiment a la indústria.
- Millora de l'eficiència energètica de les instal•lacions actuals de potabilització, abastament, depuració d'aigües residuals i dessalinització.
- Renovació del parc de vehicles tipus turisme i de vehicles industrials pesants.
- Instal•lacions d’aprofitament de biomassa llenyosa per a usos tèrmics, de l’energia solar tèrmica, de l’energia solar fotovoltaica de manera autònoma o mixta eòlica-fotovoltaica i del biogàs.

Cal afegir les línies d'ajuts en l'àmbit de formació i difusió en el marc del Pla d'acció de l'estratègia d'estalvi i eficiència energètica i del Pla d'energies renovables.

D'aquest ampli ventall d'ajuts es desprèn que els destinataris són múltiples: ajuntaments i administracions públiques, indústria i empreses, particulars i llars, comunitats de propietaris i fundacions.

A Lleida el Punt d'Informació de l'Energia està al carrer Tallada 32 en horari de matí de 9h a 14h i de tarde de 16h a 19h és l'oficina d'informació del Pla Renove 2009 a les comarques de Lleida.

Podeu demanar més informació a info@lleidaenergia.cat o al telf. 973 700 455.

 

Et destaquem...