Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'aigua de Lleida, qualitat a bon preu

L'aigua de Lleida, qualitat a bon preu

La factura de l'aigua a Lleida és la més barata de les 4 capitals catalanes, segons l'OCU. A més, és de molt bona qualitat i està sotmesa a un estricte control de qualitat, ja que Aigües de Lleida ha realitzat en el que va d'any més de 6.600 determinacions analítiques.

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


L’Ajuntament de Lleida i Aigües de Lleida, empresa concessionària del Servei Municipal d’Aigües, informen dels bons resultats obtinguts en l’estudi realitzat per l’OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) sobre l’aigua de Lleida.

L’OCU ha analitzat les factures d’aigua de 64 ciutats d'Espanya i determina que la factura mitjana és de 227 euros/any, és a dir, 1,3 euros per m3 d’aigua. Lleida se situa per sota, amb una factura mitjana de 201 € a l’any, molt per sota, davant dels 339€/any de Barcelona, els 301€/any de Tarragona o els 231€/any de Girona.

A més, l’informe de l’OCU manifesta que és imprescindible tractar bé l’aigua perquè arribi fins a les aixetes en les millors condicions. Per això s’ha encarregat d’investigar la qualitat d’aquest tractament i d’analitzar si l’aigua que es beu està lliure de substàncies contaminants. En aquest sentit, aigües de lleida recorda que l’aigua de la ciutat està sotmesa a un exhaustiu control de la qualitat. En el que va d’any, l’empresa ha realitzat més de 6.600 determinacions analítiques de l’aigua, en les que es controlen més de 100 paràmetres, tant fisicoquímics com microbiològics. Els resultats d’aquestes anàlisis determinen que no es detecta cap traça de paràmetres contaminants, ni metalls, ni plaguicides, ni substàncies volàtils, ni substàncies orgàniques, i que els subproductes derivats de la desinfecció són molt baixos. A més, l’aigua de Lleida es pot considerar de baixa mineralització.

La primera tinenta d’alcalde, Marta Camps, ha explicat que “a més de les anàlisis que són obligatòries, el servei municipal d’aigua realitza anàlisis addicionals que determinen certs compostos capaços d’alterar el gust i l’olor de l’aigua, ja que ens volem assegurar que els lleidatans gaudeixin d’una aigua de gran qualitat. Per això, estem invertint constantment en les millores tècniques necessàries perquè això sigui possible”.

L’Ajuntament de Lleida i Aigües de Lleida reiteren el seu compromís amb els usuaris del servei, treballant dia rere dia per oferir aigua de gran qualitat, posant a disposició del servei els mitjans humans i tècnics més avançats que garanteixin un exhaustiu control de l’aigua subministrada.

Et destaquem...