Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Les passarel·les del riu, punts d’observació per commemorar el Dia Mundial dels Ocells

Les passarel·les del riu, punts d’observació per commemorar el Dia Mundial dels Ocells

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte diu que amb aquesta activitat es vol descobrir a la ciutadania una biodiversitat que tenim al mig de la ciutat.

Data publicació: Dilluns 07, octubre del 2019


Imatge de la notícia Les passarel·les del riu, punts d’observació per commemorar el Dia Mundial dels Ocells

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha volgut celebrar aquest cap de setmana el Dia Mundial dels Ocells amb tot un seguit d’activitats, que avui s’han iniciat amb la ubicació de diversos punts mòbils d’observació d’ocells, a les passarel·les del riu i al Pont Vell, per contemplar la biodiversitat que tenim al mig de la ciutat.

El tinent d’alcalde i responsable de la Regidoria de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que amb aquesta activitat es volia fer una tasca pedagògica i divulgativa, ja que “molta gent no és conscient que al mig de la ciutat tenim un riu, amb un bosc de ribera, on aquest matí hem pogut contemplar fins a una quinzena d’ocells de diverses espècies”.

“Avui el que fem és la descoberta de la biodiversitat que tenim a la ciutat, perquè la gent pugui gaudir de l’observació dels ocells, amb l’assessorament d’un ornitòleg, que va explicant i aclarint els dubtes que se li plantegen”, ha dit des del punt d’observació que s’ha instal·lat a primera hora a la passarel·la dels Camps Elisis. Tall de veu S. Talamonte

Els lleidatans i lleidatanes encara poden gaudir del punt mòbil d’observació d’ocells als ponts i passarel·les. De les 10 a 13 hores, s’ha ubicat a la passarel·la dels Camps Elisis i al Pont Vell, mentre que aquesta tarda, de 17 a 20 hores, romandrà a la passarel·la de Cappont i al Pont de la Universitat.

Més informació sobre la ubicació del punt mòbil d’observació d’ocells a: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/agenda/dia-mundial-dels-ocells-a-lleida-dissabte-5-doctubre-2019

Demà diumenge, 6 d’octubre, al matí, també s’han programat visites guiades a l’estació d’anellament d’ocells i una gimcana familiar autoguiada a l’espai natural dels Aiguamolls de Rufea, un espai de gran interès ornitològic als afores de Lleida. Per participar en aquesta iniciativa cal inscripció prèvia a infosostenible@paeria.es.

Les dues activitats estan organitzades en el marc del projecte Interreg POCTEFA - TTFS (Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre).

Et destaquem...