Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida acollirà el mercat de proximitat ‘De l'hort a taula'

Lleida acollirà el mercat de proximitat ‘De l'hort a taula'

El propers dies 29 de novembre i 20 de desembre, a la plaça Sant Joan, l'Ajuntament de Lleida organitza una mercat on els ciutadans podran adquirir productes alimentaris directament de la mà dels seus productors

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Lleida acollirà el mercat de proximitat ‘De l'hort a taula'
La plaça Sant Joan de Lleida acollirà els propers diumenges 29 de novembre i 20 de desembre el nou mercat de proximitat ‘De l’hort a taula’, pensat perquè productors i elaboradors de productes agroalimentaris puguin vendre i promocionar els seus productes directament al consumidor.

Josep Barberà ha destacat que aquest mercat buscarà sobretot “l’excel•lència i la qualitat” dels productes, i fer que els preus siguin beneficiosos tant per al productor, com per al consumidor, que podrà gaudir “d’uns preus més barats”.

La regidora de Mercats, Dolors Arderiu, ha remarcat que l’emplaçament del mercat és en un “lloc emblemàtic”, ja que a la plaça Sant Joan ja s’hi havia fet un mercat fa anys. Arderiu també ha explicat que tenen “esperances que funcioni” i, si és així, es convertiria en un mercat mensual.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa es troben el de donar a conèixer els productes agraris de proximitat, el d'evitar els intermediaris, i el de dinamitzar el centre de Lleida i l’eix comercial en diumenges.

Els productes que s’hi podran trobar són vi i licors, melmelades, bolets i conserves, oli, formatges i altres derivats làctics, galetes i dolços, fruita i verdura, carn i embotits i mels i plantes aromàtiques. Els productors estaran situats en 20 parades, per oferir la màxima diversitat als consumidors.

Es dóna la circumstància que la segona edició que tindrà lloc el 20 de desembre, coincidirà amb dia de comerç obert, amb la qual cosa, es preveu una major afluència de lleidatans al mercat.

Et destaquem...