Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida participa al Congrés de Cicloturisme Costa Brava

Lleida participa al Congrés de Cicloturisme Costa Brava

La Paeria organitzarà el proper any el III Congrés de la Bicicleta

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Lleida participa al Congrés de Cicloturisme Costa Brava
La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, assisteix aquests dies al Congrés de Cicloturisme Costa Brava que se celebra de l’1 al 4 d’octubre a Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro. La Paeria, en aquest sentit, organitzarà el proper any el III Congrés de la Bicicleta.

Aquest Congrés pretén ser un punt de trobada dels agents institucionals, empresarials i socials relacionats amb el cicloturisme, i té vocació de fòrum d’informacions, reflexions, idees i projectes sobre aquesta modalitat de turisme—de molt ràpid creixement i amb un clar potencial de futur— que té la bicicleta com a component substantiu, quan no com a principal leitmotiv, i que constitueix una destacada punta de llança d’una nova cultura de l’oci orientada vers les activitats saludables i el gaudi respectuós del paisatge i el patrimoni cultural dels territoris. En definitiva, aquesta trobada vol ser un espai de debat i de reflexió, un lloc on tots els actors implicats puguin compartir experiències.

III Congrés de la Bicicleta a Lleida
La tercera edició del Congrés de la Bicicleta de Catalunya se celebrarà a Lleida del 15 al 18 d’abril del 2010 i tindrà com a objectiu canviar la visió d’aquest mitjà de transport i fer-lo més visible i proper a la societat. L’esdeveniment està organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas i patrocinat per l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat.

Durant les dues jornades de conferències, debats i taules rodones que conformaran aquest Congrés es mostraran les innovacions del sector i es coneixeran iniciatives d’èxit a països europeus, capdavanters en l’ús de la bicicleta. També es posaran de manifest els múltiples avantatges de prioritzar la bicicleta davant d’altres mitjans, ja que millora la salut dels ciutadans i la del medi ambient. En aquesta edició del congrés s’estudiarà la legislació i les infraestructures a l’entorn de la bicicleta (normatives, aparcaments, intermodalitat, etc.).

El congrés, que es realitza cada dos anys, pren el relleu de la primera edició que es va celebrar al Fòrum de Barcelona l’any 2006 i de la segona edició que es va portar a terme a l’Hospitalet de Llobregat, el 2008. Al 2010 se celebrarà a la Llotja-Palau de Congressos i Convencions de Lleida.

Et destaquem...