Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb activitats per fomentar l’eficiència energètica i l’autoconsum

Lleida s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb activitats per fomentar l’eficiència energètica i l’autoconsum

Destaca un taller sobre oportunitats per a l’autoconsum i un altre sobre com fer una bona gestió energètica a la llar

Data publicació: Dijous 18, juny del 2020


Imatge de la notícia Lleida s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb activitats per fomentar l’eficiència energètica i l’autoconsum

Imatge: Projecte compra col.lectiva d'energia fotovoltaica a la Bordeta

Lleida s’ha adherit a la setmana Europea de l’Energia Sostenible, que tindrà lloc del 22 al 26 de juny, amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica, les energies renovables i l’autoconsum amb plaques solars fotovoltaiques.


El primer tinent d’alcalde i responsable de Transició Ecològica de la Paeria, Sergi Talamonte, ha explicat que “les activitats programades amb motiu d’aquesta efemèride volen contribuir a aportar coneixements i confiança en aquest tema entre els lleidatans i lleidatanes, atès que actualment hi ha una gran oportunitat per a l’autoconsum, amb preus baixos, bonificacions de l’ajuntament i millores normatives”. “És un gran moment per avançar en la transició energètica”, ha conclòs el regidor.

Entre les activitats organitzades cal destacar els següents tallers virtuals:

El webinar “Oportunitats per a l’autoconsum d’energia fotovoltaica a casa fent compra conjunta de barri”, tindrà lloc el proper 26 de juny a les 19.30 hores. El taller versarà sobre els avantatges de les compres compartides de fotovoltaica, presentant un cas d’èxit resultat de la col·laboració entre un veï dinamitzador, l’Ajuntament de Lleida i l’instal·lador. La xerrada anirà a càrrec de Ramon Porta, tècnic del servei d’assessorament energètic de l’Agència de l’energia de Lleida, i Javi Hernández, veï impulsor del cas d'èxit de compra conjunta a la Bordeta.

L’altre gran eix serà el de l’eficiència energètica a les llars, amb el webinar “Com gastar menys energia i diners? ‘Tips’ per una bona gestió energètica a casa” el 2 de juliol, a les 19:30h. El taller, a càrrec dels tècnics del servei d’assessorament energètic de l’Agència de l’energia de Lleida, Ramon Porta i Marta Buira, tractarà sobre bones pràctiques per reduir consum i per reduir costos de la factura elèctrica.

Les inscripcions a ambdues activitats són obertes i s’han de fer enviant un correu a agenciaenergia@paeria.cat per rebre l’enllaç per accedir-hi.

Les persones interessades poden trobar més informació a l’espai web de l’Agència de l’Energia de Lleida http://paeria.cat/agenciaenergialleida, on a banda dels recursos d’estalvi energètic i la informació per a fer instal·lacions de fotovoltaica, s’acaba d’incorporar un apartat dedicat al vehicle elèctric.

Banc de recursos virtuals

Els diferent municipis que formem part de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat, posem a l’abast de forma oberta i compartida tots els recursos virtuals que hem generat al voltant de la Setmana de l’Energia Sostenible, i que es podran consultar a:

https://www.diba.cat/es/web/xarxasost/setmanaenergia/recursos

http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/agenda/

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible posa en valor la necessitat d’avançar amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Et destaquem...