Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida se suma a la jornada de mobilitzacions convocades arreu del món en la Vaga pel Clima

Lleida se suma a la jornada de mobilitzacions convocades arreu del món en la Vaga pel Clima

Mig miler de persones es concentren a la canalització del riu i dibuixen sobre la gespa un “SOS Clima".

Data publicació: Divendres 27, setembre del 2019


Imatge de la notícia Lleida se suma a la jornada de mobilitzacions convocades arreu del món en la Vaga pel Clima

Imatge: ©Javi Martín

La canalització del riu Segre ha estat aquesta tarda l’escenari de la Vaga Mundial del Clima a Lleida, la protesta d’àmbit global que ha aplegat estudiants i col·lectius d’arreu del món per exigir als líders mundials que prenguin mesures urgents per acabar amb la crisi climàtica. A Lleida han estat mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, quines s’han concentrat en l’acte reivindicatiu, dibuixant sobre la gespa les paraules “SOS Clima”.

Diferents entitats ambientalistes de Ponent han signat un manifest que ha estat llegit durant la concentració, a la qual també han assistit la tinent d’alcalde Anna Campos i les regidores Sandra Castro i Elena Ferre.

El manifest titulat ‘Des de Lleida amb solidaritat al món’ diu que “Lleida no només ha de declarar l’emergència climàtica, sinó que aquesta declaració ha d’anar inexcusablement acompanyada de mesures, acotades amb el temps i el pressupost necessari, que permetin incidir de forma directa a la consecució d’uns objectius, que ens permetin millorar la sensibilització social actuant localment i alhora pensar globalment”.

Al mateix temps, afegeix que “l’emergència climàtica ha de ser una prioritat de l’Ajuntament de Lleida i, per extensió, de tots els municipis. Hem de revertir les energies que consumim a les ciutats, per fonts renovables, hem de fer molt més per potenciar el transport públic i restringir el vehicle privat pacificant els nostres carrers, cal de forma ferma i decidida aplicar les polítiques més eficients en la recollida selectiva de residus, com el porta a porta, i incidir en la reducció del sistema actual de producció d’un sol ús. És necessari reduir, amb caràcter urgent, les emissions de CO2, reajustant la petjada ecològica a la biocapacitat del planeta”.

Aconseguir aquests objectius requereix, segons la plataforma tenir el “Compromís que permeti garantir reduccions de gasos d’efecte d’hivernacle en línia amb l’Informe de l’IPCC per a no superar un augment de temperatura global d’1,5 °C, que estableix un camí de reducció d’emissions global entre el 40 i el 60% per a 2030 respecte a 2010. A més, és imprescindible detenir la pèrdua de la biodiversitat per a evitar un col·lapse de tots els sistemes naturals, inclòs l’humà”.

Et destaquem...