Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Observació del planeta Mercuri al programa Ecoactivitats 2019

Observació del planeta Mercuri al programa Ecoactivitats 2019

A càrrec de l’enginyer i divulgador Ramon Drudis

Data publicació: Dimarts 12, novembre del 2019


Imatge de la notícia Observació del planeta Mercuri al programa Ecoactivitats 2019

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Parc de la Mitjana ha acollit aquest matí el taller “Observació astronòmica: voleu veure el pas del planeta mercuri per davant del sol?” a càrrec de l’enginyer i divulgador Ramon Drudis. L’activitat forma part del programa “Ecoactivitats 2019”, que organitza la regidoria d’ Habitatge i Transició Energètica de l’Ajuntament de Lleida.

L’ ecoactivitat ha comptat amb una xerrada introductòria sobre el fet extraordinari que suposa que el planeta mercuri s’hagi alineat amb el Sol i el planeta Terra. Aquest trànsit de Mercuri davant del Sol no es tornarà a produir fins l’any 2032. Posteriorment, s’ha realitzat l’observació d’aquest fenomen amb un telescopi. 15 persones han participat en l’activitat.

El programa “Ecoactivitats” proposa activitats de natura i medi ambient a Lleida i està organitzat per l’Ajuntament de Lleida. Les properes “Ecoactivitats” son les següents: el dia 17 de novembre, amb una visita al Parc de la Mitjana; el diumenge 24, amb una visita al Dipòsit i potabilitzadora d’aigua de Lleida, i el dia 7 de desembre, amb una ruta ornitològica a Mas de Melons, Utxesa i conreus de la plana.

Et destaquem...