Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Passeig per la ciutat per conèixer en profunditat els treballs d'esporga

Passeig per la ciutat per conèixer en profunditat els treballs d'esporga

La visita, inclosa en el programa Ecoactivitats de Tardor, ha estat guiada per un dels tècnics municipals del Departament de Jardineria

Data publicació: Diumenge 04, desembre del 2016


Imatge de la notícia Passeig per la ciutat per conèixer en profunditat els treballs d'esporga

Aquest diumenge ha tingut lloc una ecodescoberta sobre l’esporga en el marc del programa Ecoactivitats de Tardor, organitzat per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat.

La visita guiada tenia l’objectiu de donar a conèixer la importància dels treballs d’esporga en les plantes, quan, com i per què es fan a la ciutat i com s’han de dur a terme a casa.

La visita ha estat guiada per un dels tècnics municipals del Departament de Jardineria, qui ha ensenyat als assistents les diferents tècniques i criteris que es poden emprar a l’hora d’esporgar arbres i arbusts, a través d’un recorregut que s’ha iniciat a la Plaça de la Pau. Durant la visita s’ha donat resposta a alguns dels dubtes que tenien els visitats com per exemple, si s’ha d’esporgar cada any, quina és la millor època per fer-ho, si tots els arbres s’esporguen igual o si és cert que l’esporga dràstica rejoveneix la planta.

Amb aquesta activitat, conclou el programa d’Ecoactivitats de tardor, que es reprendrà al febrer amb noves propostes de cara a la primavera.

El programa EcoActivitats és una iniciativa de la Regidoria de Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, que inclou cursos, tallers pràctics, visites guiades relacionades amb el medi ambient i programes de seguiment naturalista adreçats a tot tipus de públic. El propòsit és millorar el coneixement i el vincle de la ciutadania cap al medi natural, alhora que fomentar els bons hàbits a favor del medi ambient i la sostenibilitat, com són l’estalvi d’energia, d’aigua, la correcta separació dels residus, etcètera.

S’ha de recordar que més de 3.000 persones van participar en les activitats promogudes en l’anterior edició del programa i que, des que aquest es va iniciar, el 2010, ho han fet més de 19.000.

Et destaquem...