Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Primera reunió de la regidoria de Transició Ecològica amb veïnes i veïns de Lleida per assessorar-los en un projecte col·lectiu per instal·lar energia fotovoltaica

Primera reunió de la regidoria de Transició Ecològica amb veïnes i veïns de Lleida per assessorar-los en un projecte col·lectiu per instal·lar energia fotovoltaica

Es presentarà un cas d’èxit d’instal·lació de plaques fotovoltaiques de diferents veïns de forma conjunta que ha permès reduir costos per economia d’escala.

Data publicació: Dijous 21, maig del 2020


Imatge de la notícia Primera reunió de la regidoria de Transició Ecològica amb veïnes i veïns de Lleida per assessorar-los en un projecte col·lectiu per instal·lar energia fotovoltaica

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El proper divendres dia 22 de maig, l’Ajuntament de Lleida organitza una videoconferència amb veïnes i veïns de Raïmat interessats a instal·lar plaques solars per l’autoconsum a les seves cases, una reunió que es va posposar per la crisi sanitària i que, ara, el servei d’assessorament energètic de l’Ajuntament de Lleida podrà impartir de forma telemàtica.

«Com a ajuntament ens correspon donar resposta a molts veïns i veïnes sobre els avantatges econòmics i ambientals d’instal·lar-se plaques de fotovoltaica per l’autoconsum» ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, qui ha afegit «Estem constatant que a Lleida molta gent està interessada a participar en projectes d’energies netes, que frenen el canvi climàtic i, a més, els generen estalvi».

Estalvi econòmic de fins a 350 €/any

Des del punt de vista econòmic, la instal·lació de fotovoltaica resulta especialment interessant ara per la possibilitat de gaudir d’una bonificació aprovada per l’Ajuntament de Lleida, de fins a la meitat del cost de la instal·lació (a desgravar contra l’Impost de Béns Immobles).

Aquesta bonificació, sumada a la davallada del preu de mercat de les plaques solars i la seva millora tecnològica, i sumada a la possibilitat d’aconseguir una major rebaixa si es planeja la instal·lació conjunta entre diferents veïns d’una zona propera, fa que una instal·lació pugui reduir a només 4 anys el període d’amortització. Els factors esmentats permeten un estalvi anual de fins a 350 € de mitjana en autoconsum domèstic, que pot anar a més si el preu del mercat de les plaques segueix baixant.

Activitat econòmica local i fre al canvi climàtic

Des del punt de vista de la sostenibilitat, invertir en l’autoconsum “verd” és una forma de reduir la dependència que tenim dels combustibles fòssils, principals responsables del canvi climàtic. Finalment, invertir en fotovoltaica per a l’autoconsum, contribueix a reactivar l’activitat econòmica local, a descentralitzar l’abastament d’energia i, en definitiva, a construir una comunitat local energètica verda més cohesionada i més propera.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’una campanya de promoció del foment de la instal·lació de fotovoltaica al municipi de Lleida que, després del parèntesi forçat per la Covid-19, l’Agència de l’Energia de Lleida de la regidoria de l’Habitatge i la Transició Ecològica torna a desplegar d’acord amb el Pla del Canvi Climàtic de Lleida.

Per a més informació es pot consultar el web de l’Agència de l'Energia de Lleida https://lleidaenverd.paeria.cat/agencia-energia-lleida/

Et destaquem...