Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/S'inicien les obres per instal·lar 36 illes de contenidors soterrats

S'inicien les obres per instal·lar 36 illes de contenidors soterrats

L'actuació ha començat a la plaça Santa Maria Magdalena, en la qual també s'estan duent a terme obres de millora i reurbanització de la zona

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia S'inicien les obres per instal·lar 36 illes de contenidors soterrats

  

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres per instal•lar 36 illes de contenidors soterrats a la zona centre de la ciutat. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i del regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha visitat les obres que s’estan duent a terme en un d’aquests punts, com és la plaça Santa Maria Magdalena. Les obres d’instal•lació d’aquestes illes es van adjudicar a la UTE Romero Polo-Sufi per un import d’1,2 milions d’euros i que compta amb una subvenció del Fons de Cohesió de la Unió Europea.

El projecte opta per concentrar tots els contenidors soterrats en una mateixa zona per tal d’optimitzar recursos en la recollida selectiva. La Paeria ha planificat amb aquest projecte la implantació d’un nou model de recollida de residus amb l’objectiu de minimitzar el rebuig destinat a deposició i millorar la recollida selectiva a la ciutat. El model pel qual ha apostat l’Ajuntament de Lleida és el d’àrees integrades de contenidors soterrats, consistent en l’agrupació dels contenidors de les fraccions de paper, vidre i envasos en un mateix punt, mantenint la fracció orgànica i la de rebuig en contenidors superficials.

Algunes de les ubicacions d’aquestes 36 illes dels contenidors seran: al carrer Príncep de Viana, plaça Sta. Maria Magdalena, plaça del Treball, avinguda Blondel carrer Acadèmia, carrer Comtes d’Urgell, carrer Canonge Brugulat, carrer Dr. Combelles o carrer Vallcalent, entre altres.

Et destaquem...