Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Taller als Horts Familiars de Rufea

Taller als Horts Familiars de Rufea

Sobre plagues i malalties de l'hort a partir de tractaments ecològics

Data publicació: Dissabte 17, maig del 2014


Imatge de la notícia Taller als Horts Familiars de Rufea

La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha organitzat aquest dissabte un taller de “Control de plagues i malalties de l’hort a partir de tractaments ecològics” que s’ha emmarcat en les activitats de primavera dels Horts Familiars de Rufea. 24 persones han assistit al taller pràctic que s’ha fet amb l’objectiu de donar formació als horticultors sobre les tècniques de cultiu més respectuoses amb el medi ambient i amb la salut de les persones.

Durant l’activitat s’ha fet una presentació teòrica i després s’han visitat els diferents horts per identificar in situ les plagues i les malalties més freqüents. Atenent les consultes de cada horticultor, s’han explicat els tractaments ecològics per combatre les plagues i les tècniques de prevenció i de cultiu per evitar-les. També s’ha explicat com identificar i potenciar la presència de tots aquells insectes que ajuden a combatre les plagues de manera natural.

El taller ha anat a càrrec de la tècnica de l'ADV de Producció Ecològica de Ponent, Laia Vinyas.

Els Horts Familiars de Rufea estan formats per 118 parcel·les de 100 m2, situats en una parcel·la municipal de 2 hectàrees ubicada a la partida de Rufea, al costat dels Aiguamolls. L’any 2011 l’Ajuntament de Lleida va adequar els primers 54 horts pel seu ús, i posteriorment es van ampliar fins a 118.

Els horts tenen una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal. Per altra banda el projecte contempla altres objectius com la sensibilització sobre els valors de l’Horta de Lleida i de la sensibilització ambiental, ja que es s’aconsella utilitzar sistemes de cultiu respectuosos amb el medi ambient i a una correcte gestió de l’aigua.

Et destaquem...