Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Taller d’iniciació a la Fotografia de Fauna ‘Com aproximar-nos als ocells’

Taller d’iniciació a la Fotografia de Fauna ‘Com aproximar-nos als ocells’

La sessió formativa ha estat a càrrec de Víctor Iglesias i s’ha desenvolupat al Parc de la Mitjana

Data publicació: Diumenge 06, maig del 2018


Imatge de la notícia Taller d’iniciació a la Fotografia de Fauna ‘Com aproximar-nos als ocells’

©Ajuntament de Lleida

El Parc de la Mitjana ha acollit aquest dissabte un curs de fotografia de fauna, centrat a donar a conèixer diferents tècniques que permetin acostar-se als ocells en el seu hàbitat, amb l’objectiu d’obtenir imatges de qualitat.

En la sessió de la formació, impartida per Víctor Iglesias, fotògraf naturalista aficionat, s’han donat les nocions bàsiques per aquells que es volen iniciar en el món de la fotografia d’ocells, sempre des del màxim respecte als animals i als espais naturals, i cercant la mínima interferència amb aquests. Així s’han mostrat diferents tipus de hides, i s’ha explicat, on, quan i com es poden fabricar, obtenir, col·locar i utilitzar. També s’ha parlat de la importància de la creació de menjadores i abeuradors d’ocells, com a pols d’atracció de fauna, sobretot a l’hivern.

Al llarg del curs, s’ha dut a terme una part pràctica, de muntatge i visita de hides i menjadores reals instal·lats al parc de la Mitjana, però sovint, no cal una gran infraestructura, ni un indret espectacular per obtenir bones imatges d’aus. Els elements principals són la paciència i la constància, ja que qualsevol persona, amb ganes, es pot iniciar en aquest món des d’una finestra, un balcó, o al jardí de casa mateix.

Aquest taller forma part del programa d’Ecoactivitats de Lleida, tot un seguit de propostes de natura i medi ambient que l’Ajuntament de Lleida organitza anualment. En el marc d’aquest programa, es proposen tota una sèrie de cursos, tallers i ecodescobertes, entre altres activitats, amb l’objectiu de difondre i promoure la biodiversitat de la plana de Lleida així com proporcionar formació i un lloc de trobada a tots els aficionats a la natura i el medi ambient.

Les properes activitats del programa són el taller “Les plantes silvestres del territori que podem menjar. Com cultivar-les, collir-les i cuinar-les”, el dissabte 19 de maig, i el curs d’”Introducció a la identificació d’ocells a través dels seus cants”, el dissabte 26 de maig.

El 19 de maig, coincideix també amb la celebració de la Nit dels Museus, en què participa el Museu del Clima amb diversos tallers d’astronomia.

Més informació i inscripcions: http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/ecoactivitats

Et destaquem...