Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Torna la nit dels Ratpenats a la Mitjana

Torna la nit dels Ratpenats a la Mitjana

Aquest dissabte, 18 de setembre, de les 18h a les 23h, al Centre d’Interpretació

Data publicació: Divendres 17, setembre del 2021


Imatge de la notícia Torna la nit dels Ratpenats a la Mitjana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica organitza de nou, demà dissabte, una jornada dedicada al coneixement dels ratpenats. La Batnight 2021 segueix la tradició d’arreu d’Europa de programar, durant l’estiu, activitats per donar a conèixer els ratpenats i les seves curioses característiques-


Després de l’edició virtual del 2020 a causa de la COVID, Lleida s’adhereix a aquesta celebració amb una àmplia proposta d'activitats al Parc de la Mitjana.

El programa d’aquest any inclou:

-Tallers i jocs de manualitats sobre els ratpenats.

-La projecció de la càpsula audiovisual realitzada al 2020, mostrant com es fa, per part de tècnics experts, el seguiment de les poblacions de ratpenats a Lleida a partir de la revisió de les caixes refugi instal·lades al municipi, una activitat que es duu a terme cada any, coincidint amb la Nit dels ratpenats, i que permet conèixer l’estat de les poblacions de ratpenats de Lleida. També, seguir la seva evolució al llarg del temps.

-La projecció de la conferència "Una ullada als ratpenats: Com viuen? Què mengen? Com s'orienten? .... i com poden ser un aliat en la lluita contra els virus?" Xerrada divulgativa, a càrrec de David Guixè, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. La xerrada permetrà conèixer els trets principals dels ratpenats, però també descobrir la seva importància ecològica i resoldre els dubtes que sorgeixin respecte a la seva relació amb els virus, on poden jugar un paper clau per frenar la transmissió de moltes malalties.

-Una visita guiada nocturna pel parc de la Mitjana, per conèixer, de la mà dels experts, les tècniques d’estudi que s’utilitzen amb aquests curiosos mamífers.

Totes les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat. La visita nocturna té places limitades i cal fer inscripció prèvia online per poder-hi participar.

Et destaquem...