Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Tractament contra la mosca negra al tram urbà del riu Segre

Tractament contra la mosca negra al tram urbà del riu Segre

Avui s'ha dut a terme el segon tractament de control biològic per evitar la proliferació de larves d'aquest insecte d'aquest any i es farà un cop al mes fins a l'agost.

Data publicació: Dimecres 09, mar� del 2022


Imatge de la notícia Tractament contra la mosca negra al tram urbà del riu Segre

Imatge: © Ajuntament de Lleida

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) està duent a terme la campanya de control de la població de mosca negra al riu Segre al seu pas pel tram urbà de Lleida. Avui s'ha dut a terme el segon tractament biològic contra les larves d'aquest insecte, que es farà un cop al mes en el període entre els mesos de febrer i agost.

S'actua en dos punts, sota les comportes i a l'altura del Pont Vell. Primer es fa un mostreig per quantificar la presència de larves. Després es fa el tractament, que consisteix en l'aplicació d'un producte de lluita biològica contra aquesta plaga, mitjançant el bacteri Bacillus thuringiensis. Una setmana després del tractament es fa un nou mostreig de control per avaluar l'evolució del nombre de larves als macròfits.

L'actuació del COPATE es du a terme per encàrrec del departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. Aquest tractament es complementarà també a principis d'estiu amb la retirada de macròfits del llit del riu que realitzarà, en aquest cas, directament l'Ajuntament de Lleida i que ajuda a evitar la proliferació tant de la mosca negra com dels mosquits, en minvar el substrat disponible per dipositar els seus ous.

Et destaquem...