Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Trasllat de 4 arbres de la plaça Cervantes

Trasllat de 4 arbres de la plaça Cervantes

Dues magnòlies es plantaran al carrer la Palma i dos xipresos a la plaça Víctor Siurana. El projecte de la nova plaça Cervantes contempla la plantació d'una seixantena d'arbres, parterres i zones verdes.

Data publicació: Dimecres 25, febrer del 2009


Imatge de la notícia Trasllat de 4 arbres de la plaça Cervantes
L’Ajuntament de Lleida, en el marc de les actuacions de reurbanització i ampliació de la plaça Cervantes, traslladarà quatre arbres de la plaça a altres emplaçaments. És el cas de dues magnòlies que s’ubicaran al carrer la Palma dos xipresos que es plantaran a la plaça Víctor Siurana. Cal destacar, a més, que es mantindran a la mateixa plaça, integrats al nou projecte de reurbanització, un auró, les tres pruneres, tres palmeres i un teix.

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme va adjudicar la plaça Cervantes a l’empresa Arnó per un import d’1.252.305,89. A més, es destinarà mig milió d’euros a la renovació de la xarxa d’aigua potable. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Barris del Centre Històric i pretén impulsar un gran canvi en la fisonomia del barri.

L’ampliació i reurbanització de la plaça Cervantes comportarà que l’espai sigui de referència per a tota la ciutat. La nova plaça tindrà una superfície de 6.000 m2 (gairebé el doble del que té actualment), i estarà destinada principalment per a l’ús de vianants i zona verda. El projecte de la nova plaça contempla la plantació d’una seixantena d’arbres, parterres, zones verdes i, a més, es mantindran la majoria dels que hi ha actualment, així com la instal•lació de 60 noves lluminàries, jocs infantils i mobiliari urbà (com per exemple més de 40 bancs).

 

Et destaquem...